Ettől hízol, nem a vasárnapi rántott hústól! Ráadásul a májat is károsítja
Nemcsak hizlal, de egészségtelen is, ha ezt csinálod.

nassolas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A közelmúltban a World Obesity Federation - Elhízás Elleni Világszövetség - arra figyelmeztetett, hogy 2025-re a felnőttek háromnegyede túlsúlyos vagy elhízott lesz a világon. Ennek hátterében egyik okként a nassolás szerepel.

- Az emberek hajlamosak oda sem figyelve falatozni napközben. És sokaknál mindig van valamilyen hizlaló nassolnivaló a táskában - mondta dr. Tim Lobstein, a szervezet stratégiai igazgatója.

A nassolás hatása a szervezetre

A nassolás azonban nem egyszerűen hizlal, de a máj elzsírosodásáért is felelős - állítja az Amszterdami Akadémiai Orvosi Központ egyik tanulmányában, amely a Journal of Hepatology nevű orvosi szaklapban jelent meg.

Különösen a magas zsír-, illetve cukortartalmú élelmiszerek egész napos csipegetése gyakorol rossz hatást a szervezet fő méregtelenítő szervére. A szakemberek szerint az ilyen jellegű ételek nassolása veszélyesebb a májra nézve, mint az egy alkalommal elfogyasztott - vasárnapi ebéd jellegű - nagyobb étkezések.

Ráadásul a nassolás amellett, hogy a nem alkoholos eredetű zsírmáj kialakulásáért felelős, hasi hízást is okoz. Mind a zsírmáj, mind a hasi zsír veszélye abban rejlik, hogy növeli az olyan krónikus betegségek kockázatát, mint diabétesz, a rák, valamint a szív- és érrendszeri problémák.

Karcsúsító nassolnivalók

Az alábbi ételek kivételnek számítanak. Ha nassolni támad kedved, felejtsd el a cukrokat, csokikat. Válassz közülük!

A máj védelmében

A Máj állapotfelmérő gyorsteszt a megemelkedett transzamináz (mind ALT és AST) szint mérésére szolgáló gyorsteszt, melynek sikeres használatához elegendő egy csepp ujjbegyből vett vérminta.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük