Te is naponta 8-szor csinálod? Ha nem, akkor kellene
Extrafontos a fogyókúra alatt!
A különbség a hasadon és a bőrödön is látszani fog!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagyon sokan nem is veszik észre a megfelelő vízbevitel fontosságát, holott ez az egyetlen apróság komoly kihatással lehet a fogyókúra hatékonyságára, sőt, az egészségre is. Egy tanulmány szerint már csak azzal, ha étkezések előtt nagyjából három deci vizet iszol, felgyorsul a fogyás tempója, hiszen napi átlagban 225 kalóriával viszel majd be kevesebbet.

Emellett a víz az anyagcserét is felpörgeti, csökkenti a túlevést, és elkerülheted vele azokat a helyzeteket, amikor a szervezeted összekeveri az éhséget a szomjúsággal. Éppen ezért fontos, hogy tudd, mennyi vízre van szükséged, és azt is megmutatjuk, hogyan érdemes ezt bevinned, hogy maximalizáld a fogyasztó hatást!

Számold ki, mennyi vízre van szükséged!

Az első dolog a súlyod, ami nagyon fontos szerepet játszik abban, hogy kiderítsd, mennyi víz szükséges számodra. Ez azért kap kiemelt hangsúlyt, mert a szervezet működéséhez nélkülözhetetlen mennyiséget erősen befolyásolja a testtömeged. Aztán egy nagyon pici matek következik.

A súlyod kilogrammban megadott értékét oszd el 18-cal. Ezzel megkapod a szervezeted egészséges működéséhez szükséges mennyiséget. Ha például 53 kiló vagy, akkor 2,9 liter víz számodra az ajánlott.

Emellett vedd számításba azt is, hogy mennyit izzadsz a nap folyamán. Minden intenzív verítékezéssel - sportolással, szaunázással - töltött fél órához adj hozzá az alapértékhez további három decilitert. A végeredményként kapott számot oszd el nyolccal, így megkapod, hogy naponta nyolc alkalommal milyen mennyiségben kellene vizet bevinned a fogyókúra során.

Egyenletes vízbevitel

Ha nagy adagokban, néhány alkalommal viszed be az összes ajánlott vizet a szervezetedbe, akkor annak hatását csak rövid ideig élvezi a szervezeted, hiszen a felesleg gyorsan távozik. Sokkal inkább érdemes az adagodat nyolc részre osztani.

Az első pohár vizet, akár tea vagy más ital formájában, vidd be már reggeli előtt vagy közben, hiszen ez segít, hogy ha magas rosttartalmú ételt eszel, akkor a rostok megdagadjanak a gyomrodban, és teltebbnek érezd magadat. Ugyancsak ajánlott minden étkezés előtt elfogyasztani egy nyolcadnak megfelelő mennyiséget. Jusson legalább egy nyolcad edzés utánra is, ha sportolsz, és ne felejts el munka közben se inni, amire nagyon jó módszer, ha folyamatosan előtted van a pohár.

Az esti órákban, lefekvés előtt ne idd meg az összes elmaradt vized, hiszen ez megzavarhatja az éjszakai nyugalmadat, tartsd inkább ilyenkor is az egy nyolcadhoz magadat.

A mennyiségek mérésében segít, ha beszerzel egy megfelelő űrtartalmú poharat, vagy becsíkozod az ásványvizes palackot.

Így vedd rá magadat a vízivásra!

Ha ínycsiklandozó gyümölcsös ízekkel teszed finomabbá a vizet, sokkal szívesebben fogsz inni belőle, és nem sóvárogsz majd a cukros üdítők után, amelyek tönkretennék a fogyókúrádat.

Ezt is szeretjük