5x1 perc naponta, és duplájára pörög fel a zsírégetés
Ingyenes módszer, ami nagyon durván beválik
A tapasztalatok is igazolják.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egész nap nem állsz fel az íróasztal mellől csak, ha kávézni mész, mosdóba vagy ebédelni? A testmozgás elhanyagolása könnyen súlygyarapodáshoz vezethet, hiszen ülés közben nagyon kevés kalóriát éget a test, ám ezt a többség étrendje nem követi. Mutatunk valamit, amivel elejét veheted ennek a folyamatnak, és akár a diétádnak is jelentős löketet adhatsz.

Ha a szokásos alkalmakon kívül legalább ötször felállsz az asztalodtól naponta, akkor is jelentős változást érhetsz el, ha mindössze néhány percet töltesz a munkádtól távol. A lényeg, hogy ebben a kis szünetben átmozgasd magadat, ami nagyon sok területen előnyös hatással lesz rád.

Pörgesd fel a fogyást!

Ha igazán szeretnéd hatékonnyá tenni a fogyókúrát, akkor biztosan ügyelsz arra, hogy az anyagcserét pörögjön. Ehhez egyrészt fogyaszthatsz olyan ételeket - lehetőleg reggelire -, amelyek serkentik az emésztést, ám emellett a mozgásnak is nagyon nagy szerep jut.

Erre pedig tökéletesen alkalmasak a rendszeres, rövidke szünetek, amelyek ébresztőként hatnak a szervezetedre, élénkítik a keringésedet és az anyagcserédet, így nemcsak szellemileg leszel frissebb tőlük, de általánosan is energikusabbnak érzed majd magadat.

Ráadásként pedig néhány kalóriától is megszabadulhatsz a mozgás folyamán, amelyek hosszú távon nagyon összeadódnak, tehát a leadott zsír mennyiségében sem lesznek észrevétlenek. Az aktivitásszinted növekedésével a zsírégetés is egyre könnyebben fog menni, így lépésenként eljuthatsz arra a fokozatodra, amikor a mozgás és a diéta együttes kombinációjával megduplázod a fogyást a korábban csak étrenddel elért eredményekhez képest.

Milyen mozgást érdemes végezni?

Már azzal is nagyon sokat teszel a fogyás sikeréért és az egészségedért, ha elvégzel néhány nyújtó- vagy légzéses gyakorlatot, melyek során attól sem kell tartanod, hogy megizzadsz. Még jobb lehetőség, ha egy-egy könnyebb jógapózt hajtasz végre, melyekkel az izmaidat is erősíted, sőt, egy ötperces séta is nagyon jó hatással van.

Emellett jól beiktatható és különösebben helyet sem igényel a plank gyakorlat, melyet ha szabályosan végzel, napi kétszer egy-egy perc alatt, egy hónap alatt érzékelhetően erősítheted a hasfaladat, a mélyizmait, és javíthatsz vele a tartásodon. Ezeket a megfigyeléseket írta le a Prevention újságírója, Leah Wynalek is, aki cikkben számolt be saját egyhónapos plankkihívásáról, melyben mindennap kétszer másfél percet plankolt az irodában.

Miért nem jó az egyszer öt perc?

Nagyon lényeges, hogy a munkaidőd nyolc órája alatt körülbelül minden órában egyszer felállj, hiszen így tarthatod fenn folyamatosan a mozgás előnyös hatásait. Ugyanígy nem érdemes a két egyperces plankolást sem összevonni, ám nem azért, mert a gyakorlat így kevésbé erősítene. Helyes tartás mellett a plank egy roppant nehéz gyakorlat, így nem érdemes ennél hosszabb idővel próbálkozni, és túlterhelni az izmaidat.

Jó választás lehet, ha az első, harmadik és negyedik szünetben csak nyújtasz vagy jógázol, míg a másik két szünetre időzíted a plankolást, így egy kicsit pihenhetnek az izmaid. Ha már könnyen sikerül megtartanod az egy percet, nyugodtan emeld másfél, kétperces időtartamra a gyakorlatot, ám haladj mindig fokozatosan, és ne erőltesd túl magad!

Emellett a rendszeres szünetekkel arra is nagyobb figyelmet fordíthatsz, hogy bevidd a fogyáshoz ajánlott vízmennyiséget kis adagonként. Ezzel szintén élénkítheted az anyagcserédet, a víz vízhajtóként működik a szervezetedben, sőt, a bőröd is nagyon hálás lesz a rendszeres vízfogyasztásért.

Ezt is szeretjük