A 8 legjobb mozgásforma 50 felett: erősítenek, karcsúsítanak, és kímélik az ízületeket
Ötven felett sem kell lemondani a mozgás öröméről, mi több, ez az a kor, amikor még inkább szükség van rá.

GettyImages-900860676
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ötven év felett sem érdemes elhanyagolni a testmozgást, sőt, ez az a kor, amikor még inkább szükség van arra, hogy valaki aktív életet éljen, lelkileg és testileg is feltöltődjön.

A kor előrehaladtával változik az ember teste, ötven felett átalakul a test-zsír arány, lassul az anyagcsere, csökken az izomtömeg, valamint a csontok és izmok rugalmassága, és az állóképesség is kissé romlik a negyvenes években tapasztalthoz képest. Mindez nem jelenti azt, hogy valaki ne tehetne azért, hogy fitt és egészséges legyen, vagy akár azért, hogy pár kilótól megszabaduljon. Ehhez két dologra nagy szükség van: rendszeres testmozgásra és megfelelő táplálkozásra.

A legjobb mozgásformák 50 felett

A vitaminokban, rostokban és sovány húsokban gazdag táplálkozás elengedhetetlen lépés a fogyás, valamint az egészséges életmód elindításához, a B12, a cink, a vas és a kalcium pótlása pedig különösen fontos ebben a korban. Ahogy az élelmiszereket, úgy a mozgás fajtáját is érdemes alapos gonddal megválogatni, hogy ne menjenek tönkre az ízületek, és ne történjen súlyos sérülés.

A következő mozgások mindegyike alkalmas arra, hogy elkezdd vagy hosszú kihagyás után újrakezdd a sportot, miközben erősítenek, karcsúsítanak, valamint kímélik az ízületeket is.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük