Kalóriaszegény, tele van rosttal, és isteni finom: egészséges tészták árral, lelőhellyel
A fogyókúra alatt sem kell lemondanod a tésztáról!

GettyImages-838578926
Ez is érdekelhet

Tavaszindító Vásárlási Maraton! (x)

5 tipp, hogy hogyan lendítsd fel a szépségszalonod forgalmát! (x)

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

Bettina fejlődése végre beindult (x)

beauty and style

Párizs egy angol miatt lett a divat fővárosa: a franciák szívesen letagadnák »

Ez a smink lesz a legdivatosabb: az év szépségtrendjét imádni fogják a csajok »

Szabályozza a faggyútermelést és kitisztítja a pórusokat: a varázsmogyoró víz eltünteti a pattanásokat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A diétázók körében sokaknál vitatott dolog a tésztafogyasztás. Egyesek a fogyókúra ideje alatt igyekeznek elkerülni a szénhidrátokat, míg mások jóval nagylelkűbbek magukkal szemben, és időnként engednek a csábításnak.

Mindenekelőtt fontos leszögezni, ha súlyt akarsz veszíteni, akkor egyáltalán nem tilos szénhidrátokat enni. Mi több: a diéta ideje alatt is szükség van a fogyasztásukra, hiszen amellett, hogy jóllakottnak érzed magad tőlük, és sokáig eltelítenek, nem okoznak nagy kilengéseket a vércukorszintben, így nem fogsz rövid időn belül kajáért sóvárogni. A szénhidrátok a test egészséges működéséhez is hozzájárulnak, ugyanakkor nem mindegy, milyet és mennyit fogyasztasz belőlük. Erről egy korábbi cikkünkben olvashatsz részletesen.

Milyen tésztát válassz a fogyókúrád alatt?

Általában nemcsak a diéta során, de minden más esetben is kerülni kellene a gyors felszívódású, fehér lisztből készült tésztaételeket, mivel ezeket a feldolgozás során megfosztják értékes tápanyagaiktól. A magas rost-, vitamin- és ásványianyag-tartalom miatt a legoptimálisabb megoldást a teljes kiőrlésű tészták, durumtészták, tönkölytészták jelentik, ezeknek kalóriatartalmuk is alacsonyabb, mint a hagyományos tésztáké. Árral, lelőhellyel mutatjuk, melyek a legjobb választások a fogyókúra idején!

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük