2 lényeges különbség a 20 és 30 évesek között: ezen a területen látszik legjobban
Azért csinálod, mert buli, vagy azért, mert úgy érzed, muszáj?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy korábbi írásunkban is ismertetett statisztikai adat szerint a csaknem tízmillió magyarból mindössze másfél millió életének része a sport.

Hogy kit mi motivál a rendszeres mozgásra, az egyrészt függ az egyéni különbségektől, másrészt az életkortól is. Más lelkesít egy huszonéves fiatalt és más egy harmincas éveiben járó nőt arra, hogy sportoljon.

Miért sportolsz?

Huszonévesen

A sport ilyenkor legtöbbször kellemes időtöltés, egy újabb program, amire közösen mehetsz a barátnőkkel. Jó buli kipróbálni a pilatest, a jógát, vagy néha együtt kocogni, úszni-szaunázni. Sokszor a sport inkább afféle alternatív program a kedd esti mozi vagy szerdai sörözés helyett - mert olykor ezekre is rá lehet unni kicsit.

A harmincas éveidben

Ezzel szemben a harmincas éveidben legtöbbször már érzed, hogy szükség van a mozgásra. Ha nem szakítasz ki magadnak heti pár órányi időt a megszokott rutinból, hát- és derékfájás kínoz, a kilóid száma pedig rohamosan szaporodik majd. Az első sokk gyakran akkor ér, amikor rájössz, nemcsak hogy képtelen vagy begombolni az egyetemen hordott kedvenc farmert, de combközépnél magasabbra csak akkor kúszik fel, ha a varrásnál szétrobban.

Milyen sportot választasz?

Huszonévesen

Gyakorlatilag bármi jöhet, ami nem unalmas, és együtt végezhető egy-két-három másik emberrel. Hétvégi kirándulás, konditerem, közös kocogás, CrossFit, a lista csaknem végtelen. Utána pedig jöhet egy házibuli, vagy közös pizzázás a barátokkal.

A harmincas éveidben

Ilyenkor más sokan részesítik előnyben az otthoni edzéseket: legyen az szobabicikli, futópad, fitnesz vagy jógavideó.

Az edzés hossza sem lényegtelen: míg huszonévesen nyugodtan belefér a napodba egy másfél órás jóga vagy akár egy háromórás uszoda - szaunázással -, addig a harmincas éveidben már boldog vagy, ha a gyerekek lefektetés után még van időd Jillian Mitchels 30 perces videójára tornázni, mielőtt leragad a szemed.

Ezt is szeretjük