8 erős tisztító gyógytea, ami segíti a méregtelenítést - A májat is védik
Némely gyógyteák elősegítik a méregtelenítési folyamatokat, és májvédő hatással is bírnak.

májdévdő tea
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A máj és a vesék a szervezet méregtelenítői, tisztítják a vért, és kiszűrik a felesleges salakanyagokat. Ahhoz tehát, hogy ez a tisztítófolyamat minél tovább működjön zavartalanul, a megfelelő hidratálás és kiegyensúlyozott étrend mellett még a gyógyteák is mankóként szolgálhatnak.

Változatos táplálkozásnak minősül például a mediterrán diéta is, nem véletlen, hogy dietetikusok szerint ez az egyik legegészségesebb étrend, hisz követőinél jelentősen csökken a krónikus betegségek kialakulása, amiben a rendszeres testmozgás is nagy szerepet játszik. Emellett áldásos hatású növényi forrázatok is szintén segítségedre lehetnek.

Méregtelenítő teák a májra

A nem alkoholos zsírmáj a helytelen étrend mellett az ülőmunka és az inaktív élet hozadéka is lehet. A méregtelenítő szervek védelme érdekében limitálni kell az alkoholbevitelt, és főleg olyan táplálékokat fogyasztani, mint a keresztesvirágú zöldségek, a bogyós gyümölcsök, a fokhagyma, amik mind-mind segítik a máj és a vesék működését, akárcsak a gyógynövények. Az alább látható teák olyan erős hatással bírnak, hogy kerülendő túlzott fogyasztásuk, illetve kúraszerű használatuk előtt érdemes kikérdezni kezelőorvos véleményét - azok számára nem javasolt inni belőlük, akik már kialakult vese- vagy májproblémában szenvednek. 

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük