Ennél többet ne fogyj havonta, ha nem akarsz visszahízni
Az ennél gyorsabb fogyást csak a jojózás követheti. Mutatjuk, mi a racionális maximum!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Elvben a legtöbb fogyni vágyó tisztában van azzal, hogy a gyors súlyvesztés látványos, ám rendszerint megbosszulja magát.

Ettől függetlenül a türelmetlen többség azonnal szeretné látni az eredményt. A táplálkozási szakemberek azonban megállapítottak egy számot, melynél többet nem lenne szabad fogynod hetente, ha hosszú távú eredményre vágysz.

Mennyi az ideális fogyás?

A gyors fogyás hátránya, hogy az anyagcserédnek nincs ideje hozzászokni a megváltozott táplálkozási, illetve életmódbeli szokásaidhoz, sokszor ínséges időszakként értelmezi a drasztikusan csökkentett kalóriabevitelt. Ennek pedig egyenesen következménye lehet, hogy raktározó üzemmódra áll, vagyis lassabban olvadnak le rólad a kilók.

Másfelől a drasztikusabb fogyókúrákat rendszerint az eredeti táplálkozási szokásokra való visszaállás követi tartós életmódváltás helyett. Ilyenkor pedig - a korábbi negatív tapasztalatok miatt - a szervezet többet fog elraktározni a bevitt kalóriákból.

Heti 1 kilogramm mínusz

Ha tehát nem szeretnél jojózni a kilóiddal, tartsd magad a táplálkozási szakemberek által javasolt heti legfeljebb 1 kilogrammos, egészségesnek számító súlyvesztéshez. Ehhez nőként nem érdemes napi 1200-1500 kalória alá menned. Íme, három mintanap az 1500 kalóriás étrendhez!

Ezt is szeretjük