5 hatásos mellemelő gyakorlat otthoni edzéshez: csak egy ásványvizes palack kell hozzá
Az alábbi mellizomgyakorlatok feszesítik és megemelik a melleket.

GettyImages-968356960
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akár egy nagyobb fogyás vagy szoptatás után is előfordulhat, hogy a mellek veszítenek rugalmasságukból, és megereszkednek. Azonban ilyenkor nem a sebészkés jelenti az egyetlen megoldást: a mellizomgyakorlatok megerősítik a keblek alatti izomzatot, megemelve azokat.

A súlyzós edzésekkel nem a mell laza zsírszövetét, hanem a zsírszövet alatt fekvő izmokat dolgoztatod meg. A zsírszövet alá plusz szövetek épülnek, amelyek megemelik, formásabbá teszik a mellkast, ennek hála pedig a dekoltázs is sokkal tónusosabbá, dekoratívabbá válik.

Mellemelő gyakorlatok otthonra

Az alábbi gyakorlatokat otthon, a négy fal között is könnyedén kivitelezheted. Használhatsz súlyzókat, esetleg helyettesítés gyanánt két másfél literes ásványvizes palackot, és már indulhat is az edzés. A gyakorlatokat kétszer egy percig végezd heti három alkalommal. 

GettyImages-56516865

Fekvőtámasz

A legismertebb és leghatékonyabb mellizomgyakorlat a fekvőtámasz, amelynél a mellizom, a váll és a tricepsz dolgozik. Ha azt szeretnéd, hogy az izmok keményebb terhelést kapjanak, válaszd az úgynevezett spártai fekvőtámaszt, ahol a karok kétszer nagyobb vállszélességben helyezkednek el. Ügyelj az egyenletes légzésre és ne lendületből, hanem izomból végezd a gyakorlatot.

GettyImages-1194475813

Tárogatás

Helyezkedj el egy széken, esetleg a földön, vedd kezedbe a két ásványvizes palackot, amit nyomj a mellkas fölé, majd végezz tárogatást velük: a súlyzókat engedd lefelé, a könyököd legyen enyhén behajlítva. Ha széken ülsz, menj egészen a tested vonala alá. A gyakorlat a deltaizmokat is alaposan megdolgoztatja. 

GettyImages-1138189567

Kitolás

Állj egyenesen, a súlyokat emeld vállmagasságba, majd told ki őket a fejed fölé. Ügyelj arra, hogy ne lendületből, hanem izomból végezd a gyakorlatot.

A cikk az ajánló után folytatódik

Bokszolj!

Ülj le a szőnyegre vagy egy polifoamra, majd végezz bokszoló mozdulatokat úgy, hogy közben vízszintesen fordítod be a súlyzót a mellkasod előtt.  

29491373 27345d9b18255893ac2bc2b255613e8d wm

Tárogatás hátrafelé

Állj enyhe terpeszben, a mellkasoddal dőlj kicsit előre úgy, hogy közben a hátad egyenes maradjon. A két kezed nyújtsd előre, majd végezz hátrafelé tárogatást. 

Nyújtott kezes plank

Ehhez két súlyzóra vagy vízzel töltött palackra lesz szükséged. Menj le plank pozícióba olyan módon, hogy az egyik kezeddel támaszkodj meg az egyik súlyzón, a másik kezeddel pedig végezz nyújtott kezes plankot úgy, hogy a súlyzót - vizes palackot - a mellkasod felé húzod. Ha kész vagy, végezd el a gyakorlatot a másik oldalra is.

3

Csak egy szék és napi 15 perc kell

A következő összeállításban olyan hatásos gyakorlatokat ajánlunk, amelyeket egy széken ülve, akár az irodában vagy tévézés közben is elvégezhetsz. 

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük