Így teheted újra feszessé a súlyvesztés után megereszkedett bőrt: lassítható az öregedése is
Az életmódváltást, a tartós fogyókúrát vagy akár egy 10-15 kilós fogyást mindenképpen kísérjék bőrfeszesítő kezelések, amelyek javíthatják a bőr keringését, így felpezsdítik, élettelibbé és feszesebbé varázsolják azt.

GettyImages-1249737905
beauty and style
Top olvasott cikkek

Természetes, hogy a kor előrehaladtával a bőr némiképp veszít feszességéből, a kötőszövetek meggyengülnek, a szemek alatt táskák és apróbb szarkalábak, majd ráncok alakulnak ki, megereszkedik a toka, a felkaron megjelenhet az integetőháj, de egy nagyobb fogyás is eredményezheti a bőr megnyúlását, amelyet nem egyszerű feszessé és simává varázsolni.

A felkar, a has, a combok vagy az arcbőr megereszkedése ellen egyáltalán nem lehetetlen tenni, különböző praktikák és bőrfeszesítő kezelések léteznek arra, hogy megóvd és visszaállítsd bőröd rugalmasságát, valamint egészségét.

A megnyúlt bőr oka

A bőr az összes szövethez hasonlóan folyamatos átalakuláson megy keresztül. A bőrt érő hatások, mint például dohányzás, a napsugárzás, a szolárium, a stressz, a szmog, a hirtelen fogyás, a dehidratáltság vagy akár a mozgásból eredő nyúlás és összehúzódás is folyamatosan terhelik a kötőszöveti rostokat. A rostok megnyúlnak, a köztük lévő keresztirányú kötések felszakadnak, amelyek nagyjából harmincéves korig épülnek zavartalanul újjá.

GettyImages-994810846

Harmincéves kor fölött a bőr kollagéntartalma évente 1%-kal csökken. Ez lehet, hogy nem tűnik soknak, de ez negyvenéves korra már 10%-ot jelent, ötvenéves korra pedig 20%-os kollagénvesztést. A helyzet tovább romlik a női és férfi menopauza környékén, majd azt követően a folyamat felgyorsul. A bőr megereszkedésével ugyanakkor nemcsak az idő előrehaladtával, de egy nagyobb fogyás következtében is számolni kell.

Amikor valaki felszed pár kilót, a bőrnek helyet kell biztosítania a zsírszöveteknek, ezért kitágul, hogy követni tudja a növekedést. Az igazán látványos megereszkedést általában a rövid idő alatt bekövetkezett jelentős, akár 30-50 kilós súlyvesztés okozza. Ilyen nagy mértékű fogyásnál a bőr rugalmas, elasztikus rétegeinek nincs elég ideje ahhoz, hogy kövessék a test vonalait, így hiába csökken a zsírréteg, a bőr elvékonyodik és megereszkedik, hiszen nincs elég szövet alatta, ami feszesen tartaná. A fogyás intenzitásától, a leadott kilók számától, életkortól és genetikai adottságoktól is függ, mennyire húzódik össze a bőr a diéta után, ugyanakkor egy párkilós, vagy akár egy 10 kiló feletti fogyásnál is már elkerülhetetlen, hogy ne ápolja tudatosan a bőrét az ember: a legoptimálisabb, ha már fogyás közben is gondoskodik a bőr felpezsdítéséről és feszesítésről.

A cikk az ajánló után folytatódik

Tippek a feszesebb bőrért

A változatos, zsírszegény, de fehérjékben gazdag étrend hozzájárul a sikerhez, ahogy a megfelelően összeállított edzések is, amelyek arra ösztönzik a testet, hogy izmokat építsen, az izomszövet pedig feltölti és feszesen tartja a bőr alatti területet. Érdemes otthoni súlyzós edzéseket vagy intenzív gyakorlatokat is beiktatni a mindennapokba, és ügyelni a folyadékpótlásra is. A vízivás kiemelt szerepet tölt be a bőr rugalmasságában, a hidratációban, ezért naponta érdemes legalább 2-2,5 litert fogyasztani a bőr szárazságának elkerülése végett.

Az életmódváltást, a tartós fogyókúrát vagy akár egy 10-15 kilós fogyást mindenképpen kísérjék bőrfeszesítő kezelések, amelyek javíthatják a bőr keringését, így felpezsdítik, élettelibbé és feszesebbé varázsolják azt. Ilyenek például a ránctalanító masszázsok, a nyirokmasszázs, az arctorna, a kollagénkapszulák fogyasztása, bőrfeszesítő krémek vagy gépek használata.

GettyImages-1239738342

Forever Skin Ránctalanító és Bőrfeszesítő gépe otthon, a négy fal között is könnyedén használható az arc, a nyak, a has, a karok, a fenék vagy akár a combok feszesítésére. Rádiófrekvenciás technológiája révén egyrészt hő segítségével képes összehúzni a megnyúlt kötőszöveti rostokat, másrészt az új rostok termelését is elősegíti, ezzel nemcsak az élettel telibb, feszesebb bőr érhető el, hanem a bőr öregedése is jelentősen lelassítható.

Mit nyújt a Forever Skin ránctalanító és bőrfeszesítő gép?

- Ráncok eltűnnek vagy elsimulnak.
- Látványosan feszesebb, élettel telibb lesz a bőr a test egész területén.
- A kötőszöveti megújító hatása révén látványosan csökkenti a narancsbőrt.
- A rádiófrekvenciás technológiája képes lehatolni a kollagéntermelés szintjére, így a probléma gyökerét célozza meg, nem pusztán tüneti kezelést nyújt.
- Kényelmes és biztonságos ránctalanító kezelést tesz lehetővé az otthon kényelmében.
- Teljesen fájdalommentes ránctalanító, bőrfeszesítő kezelést nyújt, ugyanis a rádiófrekvenciás kezelés teljes mértékben hőalapú, és érzete egy kellemes meleg masszázshoz hasonlítható.
- Időt és pénzt spórolhatunk, ugyanis nem kell utazni vagy időpontot egyeztetni, hogy szalonkezelésre menjünk.
- Korlátlan ránctalanító és bőrfeszesítő rádiófrekvenciás kezelést tesz lehetővé egyszeri befektetéssel.
- Egyedülálló módon kialakított, cserélhető kezelőfeje által pedig mind az arc, mind a test bőrének ránctalanító, bőrfeszesítő kezelésére alkalmazható.

Mennyibe kerül a gyomorszűkítés, és kinek ajánlott?

Jelenleg a négy legnépszerűbb műtét a gyomorszűkítés, a gyomorbypass, a gyomorballon felhelyezése és a laparoszkópiás csőgyomorképzés.

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük