8 finom vacsora, ami beilleszthető a mediterrán diétába: alacsony a szénhidráttartalmuk, mégis laktatnak
Vacsoraidőben sem kell lemondani a finom falatokról, ráadásul ezek az ételek még a diétába is jól beilleszthetők.

mediterrán-diéta-vacsi1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szerencsére már eloszlottak azok a tévhitek, miszerint a diétás étrend csak csirkéből és rizsből vagy salátából áll, hiszen fogyókúra alatt is lehet változatosan, koplalás nélkül étkezni. A mediterrán diéta is ezt az elvet vallja, hiszen a legfinomabb falatokat építi be úgy az étrendbe, hogy azok változatosak, egészségesek és laktatóak legyenek.

A mediterrán étrend már évek óta az első helyet foglalja el a diéták nemzetközi rangsorában, ez pedig jól bizonyítja, hogy könnyű, mégis tápláló és egészséges ételekkel mennyivel egyszerűbb és hatékonyabb a fogyás.

A mediterrán diétába is beilleszthető vacsorák

A mediterrán diéta főként Spanyolország, Olaszország és Görögország étkezési szokásait veszi alapul, tehát sok friss zöldséget, gyümölcsöt használnak, de a teljes kiőrlésű gabonák és a hüvelyesek is az étrend alapját képezik. Az étrendben mértékkel találhatók meg a halak, más húsfélét vagy tejtermékeket viszont jobb mellőzni. A diéta egyik fő eleme az olívaolaj, ami egyszeresen telítetlen zsírt biztosít, ami csökkenti az összkoleszterin és az LDL-, vagyis "rossz" koleszterin szintjét, így nemcsak a fogyást, hanem az egészséget is támogatja. Most olyan vacsoraötleteket mutatunk, amik jól beilleszthetők a diétába, könnyűek, mégis laktatóak.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük