Kevés kalóriát és szénhidrátot, de sok fehérjét tartalmaznak: 10 olcsó, könnyen beszerezhető fogyókúrás élelmiszer
Szerencsére az egészséges, diétás ételek között is akadnak olyanok, amik könnyen beszerezhetőek, és vásárláskor még csak nem is kell mélyen a zsebbe nyúlni.

GettyImages-642063566 (1)
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az alapvető makrotápanyagok, a szénhidrátok, fehérjék, zsírok mind-mind esszenciális részét képezik a kiegyensúlyozott, egészséges étrendnek. Azok számára, akik szeretnének kicsit lecsippenteni a szénhidrátbevitelükből, és alacsonyabb kalóriatartalmú ételek után néznének, összegyűjtöttünk néhány megfizethető, mégis nagyon tápláló élelmiszert, amik fehérjékben bővelkednek.

A fehérjék hosszan tartó jóllakottságérzetet okoznak, támogatják az izomnövekedést, felgyorsítják a kalcium felszívódását, ezzel erősítik a csontokat, felturbózzák az immunrendszert, elősegítik a testsúly megtartását vagy épp a fogyási folyamatokat, és stabilizálják a vércukorszintet.

Magas fehérje- és alacsony szénhidráttartalmú ételek

A fentebbi felsorolásból is jól látszik, hogy mennyi létfontosságú anyagcsere-folyamat részét képezik a fehérjék, bevitelükre a heti menü összeállításakor érdemes külön figyelni. A boltok polcain is sorakoznak olyan élelmiszerek, amik nagyon egészségesek, értékes rostokkal, fehérjékkel látnak el, alacsony szénhidrát- és kalóriatartalommal bírnak, mégis hosszan telítenek - ezekből gyűjtöttünk össze egy párat.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük