A leghatásosabb lúgosító ital mindössze 3 összetevőből - Fogyaszt, és finom is

Nem bírod a zöld lúgosító italokat? Idd naponta ezt a friss vöröset!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha lúgosító italokról van szó, talán neked is a zöld levek jutnak először eszedbe. Mivel azonban ezek ízvilága nem túlságosan izgalmas, nehéz őket hosszabb távon teljes meggyőződéssel fogyasztani.

Jó hír, hogy nem muszáj uborka-, spenót- vagy káposztaalapúnak lennie egy italnak ahhoz, hogy segítsen a sav-bázis egyensúly helyreállításában!

Vörös lúgosító ital

Az ital elkészítéséhez nem lesz szükséged másra, mint egy éles késre és egy turmixgépre. Hámozd meg és vágd apró darabokra a citromot, a céklát, a gyömbért, majd tedd őket a gépbe. Amennyiben nem érzed elég lédúsnak az eredményt, hígíthatod 1-2 deciliter vízzel.

Hozzávalók

  • 1 citrom leve
  • 4 közepes cékla
  • friss gyömbér - körülbelül 3 centiméteres darab

Fogyassz az így elkészített italból napi három pohárral főétkezések előtt körülbelül fél órával. Ügyelj rá, hogy lehetőleg minél frissebb állapotban idd a lúgosító italt.

A 16 legjobb lúgosító táplálék

Nézegess képeket!

Elolvasom

A folyékony formában fogyasztott lúgosító hatású zöldségek előnye, hogy gyorsan hasznosítható lúgos sókhoz, vitaminokhoz, enzimekhez, illetve ásványi anyagokhoz juttatják a szervezet, azok könnyebben épülnek be.

Mit tud a cékla, a citrom és a gyömbér?

A cékla erős lúgosító hatással bír. A vörös gumós növény folsavban, C-vitaminban, B-vitaminokban, béta-karotinban gazdag, emellett sok vasat, rezet, folsavat, magnéziumot és kalciumot is tartalmaz. A benne lévő betainnak köszönhetően pedig segíti a máj munkáját, méregteleníti a szervezetet. Tudj meg többet a cékla karcsúsító hatásáról!

A citrom - bár kémiailag savas - lúgosító hatással bír. Cukortartalma alacsony, és erős antioxidáns tulajdonságú. Magas C-vitamin-tartalmának köszönhetően  támogatja a szervezetben végbemenő zsírégető folyamatokat.

A gyömbér jó hatással van az anyagcserére, karcsúsító hatását a benne lévő illóolajoknak és csípős vegyületeknek, a gingerolnak és a shogaolnak köszönheti. Gyulladáscsökkentő tulajdonságának köszönhetően megszünteti a kisebb emésztőrendszeri problémákat, leszámol a puffadással. Már kis mennyiségben fogyasztva is segít helyrebillenteni a sav-bázis egyensúlyt. Szívesen kipróbálnád a gyömbért tea formájában is? Kattints ide!

Csak biocéklát!

Fontos, hogy a felhasznált cékla minél frissebb legyen - hiszen így nemcsak vitaminban gazdag, de lédúsabb is. Emellett lényeges, hogy biocéklát vásárolj, ugyanis előfordulhat, hogy magas a zöldség nitrát-, illetve nitritkoncentrációja - bár ez inkább a téli hónapokban szokott előfordulni, amikor sok külföldről behozott, üvegházban érlelt, nem megfelelően ellenőrzött áru kerül piacra.

Ha felborul a sav-bázis háztartás

Ha túl sok feldolgozott, félkész, illetve cukorban gazdag ételt fogyasztasz, nem egyszerűen túlsúlyod alakul ki, de felborul a szervezeted sav-bázis egyensúlya.

Amennyiben testedben a kémiai folyamatok sejtszinten nincsenek rendben, nem képes megfelelően lebontani a bevitt tápanyagokat, anyagcseréd lelassul. Mindez a súlyproblémák mellett számos komolyabb betegséghez - rákhoz, depresszióhoz - teremt megfelelő alapot. Erről a folyamatról bővebben olvashatsz korábbi cikkünkben.

Annak érdekében, hogy az anyagcsere kémiai reakciói kifogástalanok legyenek, megfelelő környezet kell. Ehhez van szükség a rostban, lúgosító hatású ásványi sókban és vitaminokban gazdag, friss zöldségekre.

Ezt is szeretjük