A lézeres fogyás az új őrület: mennyire hatékony ez a módszer?
A lézer jótékony hatásait már a fogyni vágyók is élvezhetik.

GettyImages-1150689360
beauty and style
Top olvasott cikkek

A lézeres kezelések nagyon divatosak lettek az elmúlt években, hiszen a problémákat eredményesen orvosolják kívülről és belülről is, és hatalmas előnyük, hogy műtéti beavatkozás vagy maradandó nyomok nélkül alkalmazhatók.

A lézeres kezeléseken belül is két főbb csoportot lehet megkülönböztetni: vannak a gyógyászati célokra alkalmazott eljárások, mint például a lézeres szemműtét, a visszerek kezelése a sugarakkal, de a bőrgyógyászat területén is használható anyajegyek vagy bőrhibák eltávolítása során. Az orvosokon kívül a kozmetikai szalonok is előszeretettel használják a lézersugarakat, hiszen a végleges szőrtelenítés, az arcfiatalítás és a fogyás is elérhető általuk.

Kinek ajánlott a lézeres fogyasztó kezelés?

Ha valaki mesterségesen szeretné leadni a pluszkilókat, az manapság már nagyon sok módszer közül választhat. Az egyik legnépszerűbb ezek közül a zsírleszívás, ez azonban nemcsak drága, hanem nagyon fájdalmas eljárás is, amit műtéti úton végeznek.

GettyImages-488392174
Fotó: kjekol / Getty Images Hungary

A zsírleszívás árnyoldalait ismerve nem csoda, hogy más módszerek is felütötték a fejüket a fogyasztó kezelések piacán, a lézeres zsírbontás közülük az egyik, amivel nemcsak a nagy fájdalom kerülhető el, de a hívei a hatékonyságát is egyértelműen kimondják.

Az eljárást végző szalonok felhívják a figyelmet arra, hogy a lézeres fogyasztó kezelés főleg azoknak szól, akik a rendszeres testmozgás és helyes táplálkozás ellenére sem tudnak megszabadulni egy-két pluszkilótól vagy zavaró zsírpárnától, a kórosan túlsúlyos embereken nem tud segíteni, valamint a jó egészségi állapot is feltétel.

Így fogyaszt a lézer

Minden ember közel azonos számú zsírsejttel rendelkezik, ezek mérete azonban változó - ez okozza azt, hogy valaki vékonyabb vagy teltebb alkatú. A sport és az egészséges táplálkozás a zsírsejtek méretét csökkenti, a számuk azonban ettől függetlenül nem változik. A lézeres fogyasztó kezelés ezeket a zsírsejteket támadja meg, hogy azok ne csak kisebbek legyenek, hanem kiürüljön belőlük a zsír, ezzel támogatva a fogyást.

GettyImages-1154909973
Fotó: RobertoDavid / Getty Images Hungary

A lézer fénye a kezelés során beszivárog a szövetekbe, majd ott stimulálja a zsírsejtek membránjait. A zsírsejteket körülölelő hártya ennek hatására áteresztővé válik, így kiszivárog a felgyülemlett zsír és a méreganyagok. Nagyjából úgy kell elképzelni, mint amikor egy vizes lufi összemegy annak hatására, hogy lyukat ejtünk benne.

A kezeléseket mindig egy-egy adott testrészen hajtják végre, például hastájékon, combokon vagy a farpofáknál. A típusától függően akár egy alkalom után is látványos eredményt hozhat magával, de néhány területen 6-10 alkalom is szükséges ehhez. A beavatkozás után általában 2 hetes felépülési időre kell készülni. Az ára változó, a 10 ezer forinttól 390 ezer forintig terjed, fontos jól kiválasztani a klinikát, és utánaolvasni, hogy mennyire voltak elégedettek mások az eredménnyel. 

A lézeres kezelés után

Mivel a felesleges zsír a zsírsejtekből a szervezetbe került, így azt mindenképp ki kell üríteni onnan. Ezzel a tényezővel nem számolnak sokan, akik a lézeres fogyasztó kezelést választják, hiszen így már mégsem olyan kényelmes az eljárás, mint amilyennek elsőre hangzik. A fennmaradó zsírt természetes úton is el lehet távolítani, ehhez azonban nagyon szigorú diéta, sok mozgás és nagy mennyiségű folyadékbevitel szükséges, hogy a nyirokrendszeren keresztül távozni tudjon a felgyülemlett anyag, nem ritkán nyirokmasszázst is javasolnak mellé.

A cikk az ajánló után folytatódik

A lézeres kezelést végző szalonokban felhívják a figyelmet egy olyan lehetőségre is, hogy egy apróbb műtéti eljárás során a felgyülemlett zsírréteget kiszívják a problémás területről, illetve bizonyos gépeken már eleve található speciális kanül, ami kivezeti a zsírszövetet egy tartályba. 

Jessica Simpson 45 kilót dobott le szülése óta - Fotókon a leglátványosabb sztárfogyások

Nem csak Jessica Simpson került csúcsformába, képes összeállításunkban további sztárfogyásokat mutatunk.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük