Leningrádi blokád diéta: fűrészporos kenyérrel és vízzel a gyors fogyásért?
Alexander Siry nem csupán egészségtelen, de sokak szerint gyalázatos étrendet ötlött ki.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nehezen szánod rá magad az életmódváltásra, és inkább a programszerű fogyókúrák híve vagy, könnyen lehet, annyiféle étrendet kipróbáltál már, hogy úgy érzed, téged nem lehet meglepni. A leningrádi blokád diétával azonban talán mégis sikerül.

Nemrégiben Alexander Siry orosz dokumentumfilm-rendező hozott létre egy Légy olyan vékony, mint én nevű Facebook-csoportot, ahol az általa kitalált leningrádi blokád diétát ajánlja - írja a BuzzFeed. A felháborodott oroszoktól azonban több száz hozzászólás érkezett.

Leningrádi blokád diéta

- Az szeretném, ha ugyanaz az akaraterő meglenne bennetek, mint Leningrád egykori lakosaiban a blokád ideje alatt. Csináljuk meg együtt! - írta Alexander Siry amatőr fogyókúrás csoportjában.

Leningrádi blokád

1941 szeptemberében a német hadsereg elvágta a Leningrád - ma Szentpétervár - városának élelmiszer-ellátását. A három és fél milliós lakosságnak október elejére körülbelül 20 napra elegendő tápláléka maradt. Az éhínség következtében az emberek bőrből és tapétaragasztóból főzött levest, faforgácsból és különféle őrleményekből készült kenyeret ettek. A 890 napos leningrádi blokád és ostrom ideje alatt becslések szerint mintegy egymillió orosz halt meg éhezés, betegség, fagyhalál és német belövések eredményeképpen.

Napi 400 gramm kenyér és víz

Alexander Siry valóban jelentős súlyfelesleget adott le - ezt ide kattintva meg is nézheted -, ám egyetlen szóval sem említi, hogy a következő életveszélyes étrendi irányelvek alapján sikerült volna megszabadulnia tőlük.

Az eszement étrend napi 400 gramm kenyérből és vízből áll. A férfiak az esti vacsorát kiválthatják 100 gramm vodkával. A különösen elszánt fogyókúrázókat arra ösztönözte Alexander Siry, hogy süssenek blokádkenyeret faforgácsból, macskaeledelből, őrleményekből.

Gyalázatos étrend

Alexander Siry azt mondta, meglepte a kritika, ami az általa alakított Facebook-csoportot érte. Legtöbben nem is az egyértelműen egészségtelen, életveszélyes étrendet kifogásolták, sokkal inkább azt, hogy meggyalázza egy olyan szomorú történelmi esemény emlékét, aminek következtében több százezer honfitársa vesztette életét.

Ezt is szeretjük