Ettől hízol októberben! 2 savasító táplálék, amit ilyenkor fogyasztasz
A lekvár és a forralt bor vagy a rumos tea negatívan befolyásolják a sav-bázis egyensúlyt.
- Egyedi tervezésű ruhák narancshéjból és banánrostból: itt nézheted meg az ingyenes divatkiállítást »
- A 32 éves Emma Roberts elsütötte a tavasz legnőiesebb divatirányzatát: ilyen bájos és vidám tud lenni egy színes, virágos ruha »
- Helyre teszik a problémás bőrt, pörgetik az anyagcserét: 6 tea, ami hatékonyan kiűzi a méreganyagokat »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- 3 európai ország, ahova kevés magyar utazik, pedig érdemes lenne: igazi gyöngyszemek
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Fontos változás jön a magyarországi utakon: komoly büntetést kaphat, aki nem tud róla
Az emberi szervezetben zajló kémiai folyamatok többek között az anyagcserét, a sejtek építési és lebontási műveleteit is befolyásolják. Ahhoz, hogy sejtszinten zökkenőmentesen mehessenek végbe, megfelelő sav-bázis egyensúlyra van szükség.
Amennyiben ez az érzékeny egyensúly felborul, elhízás alakulhat ki, illetve gyengülhet az immunrendszer.
Bizonyos ételek fogyasztása elősegíti, hogy sejtszinten túlsúlyba kerüljenek a savak, illetve elkezdjenek szaporodni a plusz kilók.
Savasító táplálékok
Hogy egy táplálék savasítja-e a szervezetet, az nem az ízétől függ, hanem a szervezetre gyakorolt hatásától. Jó példa erre a citrom, amely bár savanyú, kiváló bázisképző. Kémiai szempontból vizsgálva az, hogy egy táplálék savasító vagy lúgosító hatással van-e a szervezetre, a hidrogén- és a hidroxidionok számától függ.
A savak pozitív töltésű hidrogénionokból állnak, míg a lúgok - vagy más néven bázisok - olyan negatív töltésű csoportok, amelyekben hidrogén- és oxigénion kötődik egymáshoz. Amennyiben a hidroxidionok vannak túlsúlyban, úgy a táplálék lúgosít, ha azonban hidrogénionok kerülnek többségbe, akkor savasít. A húsfélék, a cukor, a só, de az édesítők és az alkohol is savasító hatással vannak a szervezetre.
Lekvárok, befőttek
Bár októberben még tart az őszi gyümölcsszezon, és fogyaszthatsz friss körtét, szilvát, szőlőt, sokan ilyenkor már szívesen előveszik a konyhaszekrényből az édes lekvárokat. Ezeknek a cukorban bővelkedő csemegéknek a túlzott fogyasztása sajnos erősen savasítja a szervezetet: oxigénszegény környezet teremtenek maguk körül - mindennek köszönhetően gyengítik az immunrendszert, és hízáshoz vezetnek.
Sajnos azt is meg kell említeni, hogy a lekvárok és konzervek vitamintartalma is messze elmarad a nyers gyümölcsökétől, zöldségekétől. Kattints korábbi cikkünkre, és tudj meg többet arról, hogy mennyi zsírégető-immunerősítő hatású C-vitamin marad a befőttekben.
Így fogynak a magyarok!
Kattints az alábbi videóra, ha kíváncsi vagy, az utca embere milyen fogyókúrás módszerekben hisz.
Melegítő italok
A forralt bor vagy a rumos tea szintén ősz közepétől kerülnek vissza a köztudatba. A hűvösebb napokon szívesen fogyasztott alkoholos italokkal azonban jobb mértéket tartani, ha szeretnél vigyázni az alakodra és odafigyelnél a sav-bázis háztartásra.
A forralt bor és a rumos tea alkohol- és magas cukortartalmukból adódóan kiválóan átmelegítik a testet, és rendszeres fogyasztásuk felboríthatja a sav-bázis egyensúlyt. Utóbbi esetében még a fekete tea is savasító hatással van a szervezetre.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Ha nem szeretnél lemondani róla, a forralt borhoz főzés közben önts több vizet, és főzd kicsit tovább - így alkoholtartalma csökken. Mindkettő ízesítéséhez érdemes egy kevés mézet használni cukor helyett. Ha azonban szeretnéd kihasználni a méz egészségügyi szempontból előnyös tulajdonságait, csak akkor add az italokhoz, amikor azok langyosra hűltek. Tudj meg többet a méz tápértékéről!
OLVASD EL EZT IS!

- táplálkozás
- túlsúly
Képeken 6 apróság, ami 5 kiló túlsúlyt jelent

- szénhidrát
- glikémiás-index