Melyik alkohol hizlal legkevésbé? Íme, a legnépszerűbb italok és kalóriatartalmuk
Az alkohol köztudottan nem a fogyókúrázók barátja, a szilveszteri partin a kalóriák szempontjából egyáltalán nem mindegy, melyik kerül elfogyasztásra.

GettyImages-452512477
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az alkoholról nem véletlenül tartja a mondás, hogy „öl, butít és nyomorba dönt”, tekintve hogy vajmi kevés előnyös hatással bír az egészségre nézve. Ám alkalomadtán nem okoz maradandó kárt, ha előkerülnek a tömények és a kísérőik, legyen szó az újév ünnepléséről vagy más eseményről.

Földrajzi régiók és a helyi adottságok függvényében készültek el a ma már világszerte fogyasztott, közkedvelt nedűk. Egyeseket shot formájában szokás felhörpinteni, míg másokat lassan kortyolgatva isszák az emberek. Ám hogyha valaki szeretne figyelni az alakjára a mulatozás közben, nem árt tisztában lenni az alkoholok kalóriatartalmával.

Az italok kalóriatartalma

Azon kívül, hogy az alkohol ellazít és oldja a gátlásokat, számos negatív hatással bír, köztük a legtöbb a kiszáradással kapcsolatos, ilyen a hányinger, a fejfájás, a szédülés. Hosszú távon álmatlanságot, memóriazavarokat és a szervezeten belüli gyulladásokat okozhat, amik komoly egészségügyi kockázatokat rejtenek. Éppen ezért bizonyos mennyiség fölé nem javasolt menni. Hetente 10, egy nap pedig 4 ital fogyasztását maximalizálják a szakértők. Ezeket az egységeket úgy érdemes nézni, hogy 10 gramm alkoholt tartalmaznak, ezzel egyenlő nagyjából egy deciliter száraz bor vagy 3 deciliter világos sör, 30 milliliter tömény. Ha szeretnél kirúgni a hámból, de előtte ellenőriznéd, miben mennyi kalória lapul, érdemes végignézni az alább látható listát.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük