A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette
Le mernénk fogadni, hogy még élvezni is fogod!

nyari-edzesforma-görkorcsolya-bicikli-kerekpar
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyáron a szabadban a legjobb edzeni, de nem kell feltétlenül leragadni a futásnál, hiába ez jut először az ember eszébe. Már csak azért sem, mert van, ami sokkal hatékonyabban fogyaszt, égeti a zsírt, és szépen karban is tartja az idomaidat.

Vízi és szabadtéri mozgásformákat egyaránt mutatunk, hogy biztosan megtaláld azt, ami a szívedhez legközelebb áll. Ez azért is fontos, mert ha olyan sportba kezdesz bele, amit nem élvezel, nem fogod teljes erőbedobással csinálni. Így pedig máris veszít a hatékonyságából. Ha zsírégetésről van szó, mindenképpen aerob mozgásformát kell választanod. Ezeknél a sportoknál a testnek nagy mennyiségű oxigénre van szüksége, ugyanis ezzel égeti el a legtöbb zsírt és szénhidrátot, és biztosítja magának a mozgáshoz kellő energiát.

Úszás 

Nem meglepő, hogy nyári edzésformaként az úszás kerül a lista elejére. A vízben való mozgás már csak azért is hatásosabb a futásnál, mert a test közben ellenállásba ütközik, így nagyobb energiát kell kifejtenie. Az úszás amellett, hogy az egész testet átmozgatja és a formálja, a tartásodat is javítja, valamint az ízületeidet is kíméli. 

Medencében vagy tóban is űzheted ezt a sportot, de már a kezdetekkor is ajánlott hosszabb távokat - például heti egyszer 20 hosszt - leúszni, hiszen nem pancsolásról, hanem edzésről van szó. Mellúszásnál figyelj arra, hogy a fejed ne legyen a felszín felett, mert ez nagyon megterheli a nyakat. Előbb-utóbb egyébként is javasolt átváltani gyorsúszásra, hiszen ez sokkal intenzívebb mozgást igényel, így eredményesebb is.

Bringázás

Ez az a fajta mozgás, ami nemcsak hatékony zsírégető, de garantáltan élvezhető is! Nem is kell feltétlenül dimbes-dombos vidéken tekerned, hogy szép eredménye legyen: szépen karbantartja a tested, ha sík területen biciklizel. Azonban a félórás alkalmak sajnos nem lesznek elegendőek a hatékonysághoz. Viszonylag hosszú időintervallumokban kell gondolkodni, hogy a zsírégető folyamatok beinduljanak, és a test megfelelő mértékben dolgozzon. Akár heti egyszer egy hosszabb kerékpártúra - 25-40 kilométeres kirándulás - is elég.

Indulhat a Ferrari kaland a Shellnél!

Válassza minőségi üzemanyagainkat, gyűjtse a Kuponokat, és hajtson rá a rollerekre!

Promóciónkban 3 Ferrari rollert kínálunk a család minden tagjának: felnőtt, gyerek és freestyle. Ha összegyűjtött 4 db Promóciós Kódot, a Webshopból megvásárolhatja a kiszemelt Ferrari rollert ingyenes magyarországi kiszállítással.

A tájékoztatás nem teljes körű. További részletek: shell.hu

Promóció

Tenisz

Ha már úgyis régóta szeretted volna kipróbálni, hogy milyen a labdát ide-oda passzolni egy ütővel egy hatalmas pályán, itt az ideje! Klaus Oberbeil Zsír nélkül frissen, fürgén című könyve szerint ha heti egyszer egy órát edzel, az szuperül fokozza a sejtanyagcserét. A zsírégetés pedig nem sport közben indul be, hanem a növekedési hormonok végzik el ezt a feladatot éjjel, amíg te alszol.

Könnyebben veszed rá magad az edzésre

Most akár -27% kedvezmény aktivitásmérő okosórákra, amelyek jelzik, ha túl régóta ülsz egyhelyben, és ha ideje kalóriát égetned. Mérik a pulzusszámot, monitorozzák még az alvásodat is, hogy egészséges maradj. Nem csak okosak, de csajosak is: tudják, mi kell a testednek!

Nézd meg most a FeminaShop okosóráit!

Promóció

A teniszezés az állóképességet is növeli, és akárcsak az úszás, az egész testet átmozgatja, mivel a játék dinamikát és erős ütéseket igényel. Ahhoz azonban, hogy a játékod tökéletes legyen - a zsírégetés pedig minél eredményesebb -, fejben is meg kell tanulnod játszani a teniszt, hogy a megfelelő döntést hozd meg az ütés előtt, és ehhez mérten irányítsd a tested mozgását. A csajos, fehér teniszcucc pedig csak egy plusz előny, nem igaz?

Görkori

Szintén remek szórakozás, de emellett gyönyörű popsira és lábakra számíthatsz. Ha ez még nem elég, a görkorcsolyázás a hasizmokat is feszesíti, és természetesen remek zsírégető mozgásforma. Nem árt gyakorolni, mielőtt hosszabb útra indulnál a kerekeken, mivel az eredményességhez kell az egyenletes tempó. Ha ezt választod, gondoskodj a védőfelszerelésről is, hiszen a kerekek közé könnyen beakadhat valami, aminek borulás lehet a vége.

Vízi aerobik

Már a sima aerobik is rendkívül intenzív mozgásforma, ami garantáltan olvasztja a zsírt. Ha nem ódzkodsz attól, hogy még jobban megerőltesd a testedet, válaszd ezt a vízben végzendő változatot. Akárcsak az úszásnál, itt is a víz ellenállása miatt sokkal hatékonyabban dolgoznak az izmok, mint az átlagos aerobikedzéseken. Valószínű, hogy izomlázad lesz az első edzés után, de megéri, mert elképesztő módon erősít, és formálja az izmokat, de közben az ízületeket kíméli.

Speedminton

A gyorstollaslabdát olyasminek tudnánk leírni, ami a tenisz és a tollas - badminton - között foglal helyet félúton. A különbség a badminton és a speedminton között nemcsak az ütőben van, hanem a labdában is, amely gyorsabban száll, mivel nehezebb, mint a sima tollaslabda. Ez egy igazán szórakoztató szabadtéri játék, amit pálya híján egy nagyobb parkban is űzhetsz párban vagy négyesben. Szintén átmozgatja az egész testet, de érdemes heti kétszer legalább egy órát játszani, hogy beinduljanak a zsírégető folyamatok. Ha csak sima tollasfelszerelésed van, az sem baj: már lehet venni a labdára illeszthető gumis nehezéket, így olyan lesz, mintha speedmintont játszanátok.

Ezt is szeretjük