8 étel, ami bővelkedik természetes L-karnitinban: gyorsítják a fogyást és az izmok gyógyulását
Az L-karnitin áldásos hatással bír a szervezetre nézve, nagyon hatásosan támogatja a fogyási folyamatokat.

csirke avokádó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az L-karnitin aminosavakból áll, és nagy szerepet játszik az energiaháztartásában, mivel elősegíti, hogy az elraktározott zsírok felhasználásra kerüljenek.

A szervezet is előállítja, nagyjából száz évvel ezelőtt fedezték fel és néhány évtizede már étrend-kiegészítő formájában is elérhető, népszerű anyagcsere-serkentő.

L-karnitin-tartalmú ételek

Nem csak az emberi test állítja elő, megtalálható különböző állatok húsában, tejtermékekben, de még növényi forrásai is ismertek. Hiánya különböző anyagcsere-problémákhoz és depresszió kialakulásához vezethet, fáradékonyság, izomgyengeség, zsírraktározás jelentkezhet. Ezzel szemben, ha elegendő mennyiségben van jelen a szervezetben, akkor növeli a zsírsavak oxidációját, a sportteljesítményt és az izomerőt is, gyorsítja az izomgyógyulást. Jelenleg nem ismert a pontos adagolása, de aki étrend-kiegészítő formájában szedné, annak az Acetil-L-karnitint ajánlják a szakértők, ami 500-1000 mg-os kiszerelésben kapható. Rendszeres fogyasztása előtt érdemes konzultálni orvossal. Természetes formában az alábbi ételekkel vihető be.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Ezt is szeretjük