Ezt a gyümölcsöt edd ma lelassult emésztés és macskajaj ellen!
Íme, a gyümölcs, amelynek fogyasztását melegen ajánljuk a mai napon.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Létezik egy gyümölcs, amely a fogyásban, valamint a másnaposság megelőzésében is a segítségedre lehet.

Ez pedig nem más, mint a körte. Máris eláruljuk, hogy miként lehet képes ezekre!

Fogyasztó hatású körte

A körtében egyrészt kálium található, ami vízhajtó hatásáról ismert, vagyis megszabadít a sejtek között felgyülemlett víztől. A gyümölcsben másfelől rengeteg rost is van - 100 grammban mintegy 6,2 gramm -, ami serkenti az emésztést, egyben teltségérzetet okoz. Mindemellett tartalmaz B-vitamint is, ami beindítja a zsíranyagcserét, valamint elősegíti, hogy a tápanyagok felszívódjanak.

Körte másnaposság ellen

Egy ausztrál kutatószervezet, a CSIRO - Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation - elvégzett egy vizsgálatot, amely során a körte rejtett jótékony tulajdonságait tanulmányozták.

A vizsgálatok rámutattak, hogy a gyümölcs csökkenti a koleszterinszintet, mérsékli a székrekedést, továbbá gyulladáscsökkentő hatása is van. A kutatás igazán meglepő eredménye azonban az, hogy a körte a másnaposság kivédésére is jó, illetve képes csökkenteni a vér alkoholszintjét.

Milyen és mennyi körte segít?

Főként a japán körtéről bizonyosodott be, hogy kiiktatja azokat a tényezőket, amelyek meggátolják az alkohol felszívódását, valamint felgyorsítja a lebontási folyamatot. Ehhez 220 milliliter körtelét vagy egy egész körtét kell elfogyasztani, méghozzá nem az italozás után, hanem az azt megelőző napon.

Ezeket teheted lefekvés előtt

Olvasd el tippjeinket, mit tehetsz lefekvés előtt azért, hogy másnap karcsúbb alakkal ébredhess!

Ezt is szeretjük