10 kilót hízott 1 hónap alatt, mert mindennap ezt itta
A férfi maga sem akarta elhinni
Nem csak a felszedett kilók jelentettek problémát.

beauty and style
Top olvasott cikkek

George Prior 50 évesen tökéletes egészségnek örvend, derült ki a férfi különös kísérletét megelőző teljes orvosi vizsgálat során. Amióta George olvasott az Atkins- és a zónadiétáról, tisztában van a túl sok szénhidrát ártalmaival, így a hétköznapokban laza paleo étrendet követ.

A férfi azonban elhatározta, hogy leteszteli, mi történik, ha egészséges étrendjébe egy egészségtelennek tartott változtatást iktat, azaz szinte csak kólát iszik a nap folyamán. Megdöbbentő eredményekre jutott.

Naponta tíz doboz kóla

George 30 napon keresztül mindennap tíz doboz kólát, azaz mintegy három liter cukros üdítőt fogyasztott. Ez a megszokott étrendjéhez képest 1400 plusz kalóriát jelentett, ami meg is tette a hatását.

A férfi beszámolója szerint nemcsak hízást tapasztalt, de azt is, hogy a korábbiakhoz képest sokkal jobban kívánja a szénhidrátban gazdag, cukros ételeket. Noha ezt megelőzően a hamburgerhez is csak fél bucit kért, kenyeret pedig szinte nem is evett, a 30 nap során ellenállhatatlan késztetést érzett arra, hogy ezekkel lakjon jól.

Számszerű eredmények

George 76 kilóval kezdte meg a kólakúrát, majd a 30. nap végén 87 kilót mutatott alatta a mérleg, azaz 11 kiló hízásról számolt be. Ezzel a kétgyermekes édesapa testzsíraránya 65%-ot romlott, azaz 9%-ról 16%-ra növekedett.

Az étrendi változás George vércukorszintjében jelentős ingadozásokat eredményezett, míg a vérnyomása a normálisnak mondható 139/77-ről a kissé magas 143/96-ra kúszott fel mindössze egy hónap alatt.

George a kísérlet közben arról is beszámolt, hogy a napok során egyre rosszabbul aludt, egyre többször kínozta hasogató fejfájás, míg az energiaszintje mélyrepülésbe kezdett.

Egyik videós naplóepizód során pedig arra is felhívta a figyelmet, hogy a folyamatok ugyan lassabban zajlanak le, ha naponta nem tíz, hanem két doboz kólát iszol, mégis gyakorlatilag ugyanez megy végbe. Sőt, az egészségesnek hitt gyümölcslevek fogyasztása is hasonló következményekkel jár, hiszen ezek legtöbbje is tartalmaz hozzáadott cukrot.

George második kísérlete

A felszedett túlsúlyt George nem sokkal később az utolsó kilóig leadta, és ismét orvosi vizsgálaton esett át, melynek adatait közzétette. Egészsége nagyjából visszatért a korábbi állapothoz, így George újabb kísérletbe vágott bele, melynek során 30 napon keresztül napi tíz doboz diétás kólát ivott meg.

Az eredmények ezúttal kevésbé alakultak drámaian, így George nagyjából egy kilót szedett csak fel, míg a többi adat nem mutatott jelentős változást. Ennek ellenére a diétás kóla sem javasolt a fogyókúra során, hiszen az is növeli az édes íz iránti sóvárgást, így csak George tudatos táplálkozási szokásainak és önuralmának köszönhető, hogy nem szedett fel többet. Tudj meg még többet George kísérleteiről a blogger saját oldalán!

Ezt is szeretjük