Gömbölyű popsi, izmos, feszes combok: 8 kitöréses gyakorlat, ami szépen formálja az alakot

Amilyen egyszerűnek tűnik, olyan hatásos az alábbi mozdulatsor.

GettyImages-1216056036
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A guggolások és kitörések remek hatással vannak a törzs, a fenék és a comb izmaira, erősítik a csontokat, valamint az ízületeket, miközben javítják a koordinációt, és növelik az állóképességet.

A kitörések a legismertebb és legnépszerűbb saját testsúlyos gyakorlatok közé tartoznak, hiszen ezekhez nincs szükség semmilyen plusz eszközre, csak a saját testedre, így bármikor és bárhol elvégezheted őket. De amilyen egyszerűnek tűnik a mozdulatsor, amellyel előre-, hátra- vagy oldalra lépsz egy térdhajlítás kíséretében, olyannyira nehéz is. Mivel a gyakorlatok nagy terhet rónak a térdízületekre és a gerincre, ezért különösen fontos, hogy az ember megfelelően végezze őket.

Így kell helyesen kitöréseket végezni

Mielőtt nekikezdenél a gyakorlatoknak, kapcsold be a gerincet stabilizáló core izmokat, azaz egyenes törzzsel, magad alá húzott fenékkel állj csípőszéles terpeszbe, majd az egyik lábaddal lépj egy nagyot előre. Ereszkedj le addig, amíg az előrelépő lábad combja párhuzamos, a szára pedig merőleges nem lesz a talajjal. A térd ne menjen túl a boka vonalán. A test súlypontja végig a csípő vonalában maradjon, így aktiválhatod a négyfejű combizmot, valamint a fenékizmokat is. A térdedet röviden leérintheted a földre, azután emelkedj vissza állásba, és ismételd a gyakorlatot a másik lábaddal is. Mutatjuk a leghatásosabb kitöréses gyakorlatokat, amelyeket egy percen keresztül végezz!

A cikk az ajánló után folytatódik

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük