Ennél szebb izmokat semmi sem csinál: 3 kettlebellgyakorlat, amely átmozgatja az egész testedet

A kettlebell súlyzó hatásosabb és szebben formál, mint a hagyományos súlyok.

kettlebell-edzes
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kettlebell népszerűbb, és ez nem véletlen, hiszen átmozgatható vele az egész test. Ugyanúgy használható klasszikus súlyzós gyakorlatokhoz, mint magas intenzitású szakaszos edzésekhez, és máshogy dolgoztatja meg az izmokat, mint a hagyományos súlyzó.

A kettlebell súlyzó formája egy orosz mezőgazdaságban használt súly, a girya alakját utánozza. A cirkuszok világában ilyet emelgettek az erőemberek, hogy bizonyítsák a keménységüket, innen került át a sport világába, ahol a mai napig előszeretettel használják, mert lehetőséget nyújt dinamikus, erőteljes gyakorlatok kivitelezéséhez.

A legjobb kettlebellgyakorlatok 

Kettlebellgyakorlatokat természetesen otthon is lehet végezni, de előtte érdemes legalább egyszer ellátogatni egy edzőterembe vagy konzultálni egy edzővel, hogy egészen biztosan helyesen és sérülésveszély nélkül végezhesd őket. Az alábbi egyszerű gyakorlatok beépítésével egyszerűen mozgathatod át a tested szinte összes izmát. 

kettlebell-swing

Az egyik legegyszerűbb és leghasznosabb kettlebellgyakorlat a lendítés vagy swing. Vállszéles terpeszben a súlyt kicsit hátra kell lendíteni, majd kiegyenesedés közben előrelendíteni a felsőtest és a karizmok használatával vállmagasságig vagy az amerikai változatnál a fej fölé. Fontos, hogy a karok egyenesek maradjanak, és hogy a súlyt az ember irányítsa és mozgassa, ne csak lóbálja. A mozdulat közben az egész teszt mozog.

kettlebell-gyakorlat-1
Fotó: blanaru / Getty Images Hungary

A kettlebell súlyzóval végzett guggolás szintén jó edzés - a plusz súlynak köszönhetően jobban mozgatja a comb és a fenék izmait, ugyanakkor a karra és a vállakra is jó hatással van, mert a súlyzót a mellkashoz szorítva kell tartani a szabályos guggolás elvégzése közben.

kettlebell-gyakorlat-7
Fotó: blanaru / Getty Images Hungary

Nem tűnik különösebben bonyolult gyakorlatnak az, amikor az ember a csípője körül köröz a kettlebell súlyzóval, de megdöbbentően sok izmot kell mozgásban tartani ehhez az egyszerű gyakorlathoz: szép tónusos karokat csinál, formálja a hátat és a vállat, valamint a haránt hasizmot is, ezért érdemes beiktatni az edzésbe.

A cikk az ajánló után folytatódik

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Mellemelő gyakorlatok otthoni edzéshez

Bár a kettlebellgyakorlatok is megdolgoztatják a mellizmokat, számos más, akár eszköz nélküli gyakorlat is van, amely szintén segíthet a megereszkedett melleken. Ezek a legjobb mellemelő mozdulatok.

A képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük