A legerősebb zsírégető mozgásnak tartják: 8 otthoni kettlebellgyakorlat, ami 1200 kalóriát is elégethet
A kettlebelles edzés javítja az állóképességet, az egyensúlyérzéket, és nem utolsósorban brutálisan edzi az izmokat.

GettyImages-1263998998
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha már unod a folyamatos futást vagy úszást, a tónusos alak eléréséhez érdemes súlyzós gyakorlatokkal is színesíteni az edzést. Ehhez remek alternatívát nyújt a kettlebell, vagyis a harang alakú súlyzó, amelynek használata kifejezetten egyszerű, mégis alaposan megdolgoztatja minden porcikádat.

A fogantyúval ellátott kettlebellel való edzést az egyik legerősebb zsírégető mozgásnak tartják, mivel amellett, hogy alaposan megdolgoztatja az izmokat, az intenzív gyakorlatok révén zsírégető tartományba tornázza fel a pulzust is, ez pedig segít abban, hogy a szervezet minél gyorsabban kezdje el energiaként felhasználni a zsírsejteket, és ne az izomsejtekből nyerje az energiát. 

1200 kalóriát is elégethetsz vele

A FitnessMatters folyóiratban közzétett jelentésben sportszakértők arra keresték a választ, hogy valójában egy húszperces kettlebelledzéssel hány kalória égethető. A vizsgálathoz tíz 29 és 46 év közötti férfit választottak ki, akik húszperces edzéseken vettek részt. A szakértők az edzés előtt és közben is mérték a pulzusszámot, az oxigénfogyasztást, valamint a laktát (tejsav ionos formája, aminek mennyisége anaerob terhelés hatására egyre növekszik) mennyiségét a vérben. Az eredmények alapján arra jutottak, hogy egy átlagos testalkatú résztvevő körülbelül 20 kalóriát égetett el percenként a kettlebelledzés során, ami egy húszperces edzés esetében 400 kalóriát jelent. Így aki egy órás intenzív kettlebelltréninget tervez, akár 1200 kalóriát is elégethet. 

A négy-, valamint a nyolckilós kettlebellekkel otthon is nyugodtan el tudod kezdeni az edzést, a gyakorlatokat pedig 2x20 ismétlésszámban végezd. A végén a nyújtásról se feledkezz meg az izomláz elkerülése végett.

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük