Az összes zsírt letakarítja a testedről! Orosz módszer a karcsú, izmos testért
Nem egyszerűn füles gömbsúlyzó. A kettlebell jóval több annál.

kettlebell edzes
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nőként a súlyzós edzésről sokaknak még mindig Arnold Schwarzenegger, illetve egy olyan testalkat jut eszükbe, amilyet nem szeretnének maguknak.

Valójában a karcsú alak záloga - természetesen a megfelelően összeállított diéta mellett - a testszerte megerősített izomzat. Ehhez az Oroszországból származó kettlebell - melyet az Amerikai Egyesült Államokba emigrált Pavel Tsatsouline ismertetett meg a világgal - ideális eszköz.

Kettlebell - füles gömbsúlyzó

Csakúgy, mint a sok más Oroszországból származó fejlesztés esetében, a kettlebellnél is igaz, hogy ereje és szépsége az egyszerűségében rejlik. A fülnek köszönhetően a kettlebell súlypontja a fogantyútól távol helyezkedik el. Ebből adódóan az edzés során folyamatosan küzdened kell vele, hogy ne húzzon félre: izmaid így testszerte megfeszülnek, hogy ellen tarthass neki.

Ennek köszönhetően az elején ne csodálkozz, ha erős izomlázad lesz, viszont az eredmény is gyorsan megmutatkozik majd.

Karcsú derék, formás combok

A kettlebell-edzésnél nem ritka a heti 1%-os testzsírcsökkenés. Nagy előnye, hogy nemcsak egy-egy izomcsoportot formál, hanem az egész testet. Amellett, hogy segít megszabadulni a felesleges zsírrétegtől - legyen az a felkar, fenék, derék vagy éppen a comb magasságában -, javítja az állóképességedet, növeli a hajlékonyságodat, sőt, korrigálni tud bizonyos alkati hátrányokat is.

Még mire képes a kettlebell?

A kettlebell kiválóan erősíti a törzs izomzatát, többek között a gerincoszlop körüli izmokat, ily módon segít leküzdeni az ülőmunka okozta hát- és derékfájást. Ha fogyni szeretnél, a kettlebell kiváló zsírégető módszer, ha pedig sikerült elérned vele a kitűzött súlyt, abban is segít, hogy az álomalak valósággá váljon.

Nem lesznek duzzadó izmaid tőle, kiválóan szálkásít - már néhány hét alatt látható lesz az eredmény. Ne feledd, hogy tested több kalóriát éget, ha nagyobb az izomtömeged, vagyis amennyiben néhány kilóval több izom van rajtad, anyagcseréd felpörög. A fogyás szempontjából tehát a csökkentett kalóriatartalmú diéta mellett az edzés és az izomtömeg-növelés sem elhanyagolható tényező. Érdemes ellátogatnod egy kettlebell-edzésre, és kipróbálni, mire képes füles súlyzó.

Ezt is szeretjük