20 perces kőkemény otthoni kardió: 1 hónap múlva már látszik az eredmény
Az alábbi gyakorlatok vannak olyan hatékonyak, mint a futás.

GettyImages-933640888
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kardioedzés olyan intenzív mozgásforma, amely során a szervezet megnövekedett pulzusszám és oxigénhasználat mellett rövid idő alatt is jó sok kalóriát éget. A könnyebb mozgásformák közé tartozik például a futás, az úszás vagy akár az ugrókötelezés, ezek hozzájárulnak az állóképesség növeléséhez, valamint a formás, feszes alak eléréséhez. 

A közepes vagy intenzív mozgásformák - amelyek otthon is kivitelezhetőek - a felpörgetett pulzus révén gyorsabb zsírégetést tesznek lehetővé, hatásuk pedig még az edzés utáni órákban is érződik. 

20 perces kőkemény otthoni kardió

Mivel az intenzív kardiogyakorlatok nem támogatják az izmok épülését, mi több, a szervezet folyamatosan lebontja azokat is, amiből az energiát nyeri, nem mindegy, mennyit kardiózol. A tónusos alak érdekében érdemes a mozgásforma mellett erősítő, súlyzós gyakorlatokat is végezni, valamint pihenőnapokat is beiktatni az izmok regenerálódásához.

Az alábbi gyakorlatokat otthon, közepes vagy magas intenzitással két-két percig végezd, majd minden egyes gyakorlat után 60 másodpercig pihenj. Ezzel 20-25 perces remek, zsírgyilkos kardioedzést kapsz.

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük