1000 kalóriát is elégethetsz ezzel a gyakorlatsorral: egyórás intenzív kardió
Nehezebb elégetni ezer kalóriát, mint azt az ember elsőre gondolná, de nem lehetetlen, ezzel a gyakorlattal kivitelezhető.

otthoni kardio
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kardioedzések viszonylag könnyen elvégezhető, folyamatos mozgásból álló, kis súlyokkal vagy akár súlyzó nélküli aerob gyakorlatokat jelentenek, melyekkel több száz, akár ezer kalóriát is elégethetsz.

A sport nevéből is ki lehet következtetni, hogy az edzés pulzusszám-növekedéssel jár, így az oxigén hamarabb jut el az izmokhoz, aminek köszönhetően akár egy órán keresztül is végezhető. A cikkben videó is található az 1000 kalóriát elégető gyakorlatról, amiben lépésről lépésre mutatják meg a feladatokat. A testmozgás előtt, ahogy minden edzést megelőzően, érdemes alaposan bemelegíteni.

Ezer kalória mínusz egy óra alatt

Először teríts le egy csúszásgátlós szőnyeget vagy polifoamot, majd állj rá, nyújtsd ki a karokat oldalra, és végezz 30 kitörést hátrafelé, közben enyhén körözz a karjaiddal a vállakat átmozgatva! Ezután tarts 15 másodperces pihenőt, majd végezz el 30 váltott lábas helyben ugrálást is! Ismételd meg ezt a gyakorlatsort kétszer, majd tarts egy 30 másodperces szusszanást, nyisd ki az ablakot, hogy minél több oxigén jusson a szobába!

GettyImages-1254672682

A második rész már kicsit keményebb, nyújtsd előre a karjaidat, állj vállszélesnél egy picit szélesebb terpeszállásba, majd végezz 10 guggolást! A testmozgás közben figyelj a helyes testtartásra, fontos, hogy a hátad egyenes legyen! Ezután tarts 15-20 másodperces pihenőt, majd ismét guggolj 10-szer, de ezúttal felegyenesedéskor állj lábujjhegyre! A guggolásos gyakorlatsort végezd el háromszor, majd tarts egy félperces szünetet!

orosz csavarás

A harmadik részben a hasizmot dolgoztathatod meg. 20 orosz csavarással indul, tehát felüléspozícióban feküdj a polifoamra, majd a behajlított és összezárt lábaidat egymással szinkronban emeld fel a levegőbe körülbelül derékszögig, vagy annál kicsit lejjebb! Ezek után az egyik, majd a másik oldalra fordulj úgy, hogy teljesen elcsavarodjon a törzsed, innen ered az orosz csavarás elnevezés is! Ha végeztél vele, pihenj egy 15-20 másodpercet, majd tedd a behajlított lábaidat a földre, emeld fel a fejedet a padlóról, és felváltva próbáld meg megérinteni a bokádat, ezt szintén 20-szor végezd! Ezután ismételd meg az egészet még egyszer, majd pihenj 30 másodpercet vagy egy percet is akár!

Ezek után jumping jackkel, azaz terpesz-zárral folytatódik a gyakorlat, amiből 40 darabot kell csinálni, majd kis pihenő után 40-szer helyben futást végezni. Ezt szintén ismételd meg még egyszer, az egyes részek között tarts 15-20 perces pihenőt, amikor végeztél, akkor is! Ekkora már 273 kalóriát elégettél.

GettyImages-1289081227

Utána feküdj a hátadra, és támaszkodj meg az alkarodon, a lábad tartsd behajlítva! Ebben a helyzetben felváltva emelgesd a lábakat 30-szor! Majd feküdj hátra teljesen, és told ki a csípődet 20-szor! A mozgások között tarts pihenőket, háromszor ismételd meg a gyakorlatsort!

Majd feküdj a hasadra, és 14-szer váltott karokkal érintsd meg a combod hátsó részét vagy a fenekedet, a lényeg, hogy csavarodjon a csípőd, és mellkasoddal távolodj el a talajtól a gyakorlat közben! Ezek után, mintha csak hóangyalt készítenél, emelkedj el a mellkasoddal a talajtól, és a karjaidat egymással párhuzamosan 16-szor mozgasd fel-le úgy, hogy a padlóra érinted a tenyered a fejed fölött, majd a derekad mellett is! Ismételd meg még egyszer a gyakorlatot, közben iktass be 15-20 másodperces pihenőket, a végén szusszanj egy percig, igyál vizet!

Az egyik legkeményebb részhez érkezel ezután. Állj fel, és végezz lassú négyütemű fekvőtámaszt, tehát nyúlj fel a plafon felé mindkét karoddal egyszerre, majd hajolj le, támaszkodj meg a földön a tenyereddel, és a lábaddal lépj hátra fekvőtámasz pozícióba, majd guggolj, és innen egyenesedj fel újra! Ebből végezz 10 darabot! Ezután hajolj le, és a talajt érintve lépegess előre kezeiddel egészen addig, amíg fekvőtámasz pozícióba nem érkezel, majd innen mássz vissza úgy, hogy ismét fel tudj egyenesedni! Ebből is csinálj 10-et! Ismételd meg ezt a gyakorlatsort még egyszer, és ne felejtsd ki a pihenőidőket sem!

A cikk az ajánló után folytatódik

Hátrafelé lépéssel végezz 30 jacket! A karokat egyenesen nyújtsd ki magad elé, majd felváltva egyik, majd másik lábaddal lépj ütemesen, dinamikusan hátra, a mozdulatsor közben a karjaidat emeld az ég felé! Utána 14-szer guggolj le, majd felegyenesedés közben egyik, majd másik lábaddal rúgj ki oldalra! Még kétszer ismételd meg az egész gyakorlatsort, és hagyj magadnak közben 15-20 másodperces pihenőidőket is!

A hosszú gyakorlat utolsó negyedéhez érkeztél el. Végezz 12 helyből előreugrást úgy, hogy behajlítod a térdedet, és ugrás közben mozgasd a karokat előre-hátra, hogy lendületet adjanak. Ezt végezd el háromszor, köztük szusszanj időnként!

Ezután újra visszatér a jumping jack, szintén 30-at végezz belőle, amit kövessen 40 helyben futás, köztük pihenj pár másodpercet! Ezt is háromszor hajtsd végre!

Majd ismét a hasizmot dolgoztatod meg, hasonló módon, mint az edzés legelején. Végezz 20 orosz csavarást, majd 20 bokaérintést, és ismételd meg! Ha vizuális típus vagy, nézd meg a videóban pontosan, hogyan kell elvégezni ezt a kardioedzést!

Már csak egy kis levezetés hiányzik. 30-szor lépj hátra váltott lábbal úgy, hogy keresztezd a másikat, a mozdulat közben a karjaidat szintén keresztezd egymással, mintha csak valami láthatatlan embert szeretnél megölelni! Ez kinyújtja a karokat és lábakat. Utána álló helyzetben végezz váltott lábemelést, és a felemelt lábaid alatt tapsolj egyet! Ezt a záró gyakorlatsort hajtsd végre kétszer! Ha szeretnéd, utána még levezetésképp alaposabban nyújthatsz egyet.

Mire végzel a nagyjából 1 óra 10 perces gyakorlatsorral, legalább ezer kalóriát, ha nem többet fogsz elégetni. Váljék egészségedre!

8 hatékony jógapóz, ami szépen átformálja a testet

A jóga tökéletes módszer a testi, lelki és szellemi egészség fenntartásához. Megnyugtat, ellazít, kikapcsol, de az ászanák a fogyásban is nagy segítségedre lehetnek, mivel fokozzák az emésztést, átmasszírozzák a beleket, és serkentik a vérkeringést.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük