Az 5 leghatékonyabb karcsúsító tipp

Légy karcsú, mint egy francia nő, életerős, mint egy görög asszony, törékeny, mint egy japán gésa, és élvezd az életet, mint egy olasz donna!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a világban kalandozol, egy kultúra befogadásához hozzátartozik táplálkozási szokásainak és tradicionális ételeinek megismerése is. De akkor is elleshetsz hasznos és egészséges tippeket, ha otthon maradsz, de már unod a gyorsfagyasztott menüket és a monoton fogyókúrákat. Csempéssz be étrendedbe egy-egy karcsúsító trükköt azokból az országokból, ahol még tudják, hogyan kell – egészségesen – élni.

1. Görögország: a változatosság gyönyörködtet!

Görögország az a hely, ahol a hús csupán köret, a zöldségek és hüvelyesek pedig nem csak a tányér díszítésére szolgálnak, hanem a menü középpontjának számítanak.

A görög táplálkozás rendkívül változatos és egészséges, fontos szerepet kap benne a teljes kiőrlésű gabona, a rengeteg zöldség és gyümölcs, illetve az olívaolaj és a halak, melyekben nagy mennyiségű omega-3 zsírsav található. Utóbbi - amellett, hogy karcsúsít és szépít - állítólag a hosszú élet titka, csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a rák kialakulásának kockázatát. A görög étrend változatosságát szolgálja a napi legalább három, de inkább öt étkezés is, aminek köszönhetően mozgásban tartják anyagcseréjüket.

 Kövesd a görögöket, és színesítsd meg – szó szerint – étkezéseidet! Minél színesebb gyümölcsöket, zöldségeket válogatsz össze, annál több vitamint és tápanyagot juttatsz szervezetedbe. A változatos étkezés emellett gondoskodik arról is, hogy egyik tápanyagból se halmozz fel túl sokat, és csak annyit vegyél magadhoz, amire szervezetednek feltétlenül szüksége van. Egyél gyakran, de keveset, és tányérod kétharmadát mindig zöldségek, gyümölcsök, magvak foglalják el, csak a maradék egyharmadra kerüljön hús vagy hal. Ha nem vagy biztos a dolgodban, próbálj ki hetente egy új gyümölcsöt, amit ízlésed szerint variálhatsz.

2. Olaszország: az életet, és ne az ételt habzsold!

Olaszországban egy tradicionális ebéd vagy vacsora gyakran órákig is eltart. De nem azért, mert annyiféle fogást tálalnak fel, vagy rengeteget esznek: az olaszok kevés ételt vesznek magukhoz, de azt lassan eszik meg, kiélvezve minden pillanatot, az ízek és borok minden gyönyörűségét.

Így, mivel folyamatosan adagolják az ételt, és szabályos időközönként esznek, az anyagcseréjük is folyamatos mozgásban van, nincs ideje lelassulni. Ezzel a módszerrel nemcsak karcsúsodhatsz, hanem megadhatod a módját az étkezéseknek, és több időt tölthetsz szeretteiddel is. Olaszországban szintén fontos a változatos táplálkozás, melynek központi elemei a halak, a zöldségek, gyümölcsök, a sajtok, az olívaolaj, a rengeteg saláta, a paradicsom és persze a tészta. Utóbbit csak módjával fogyaszd, és lehetőleg teljes kiőrlésű lisztből készítsd. Kövesd az olaszokat, és ne habzsold az ételt, hanem edd lassan, tartsd egy kis ideig a szádban, hagyj időt az emésztésednek, hogy el tudjon indulni.

3. Franciaország: stílusosan, finoman, apró adagokban!

A franciáknál biztos, hogy nem a méret a lényeg. Ugyanis ha tápláló ételt keresel, nem kell feltétlenül super size-ban gondolkodnod.

A francia nők kis porciókat esznek mindenből, hiszen egy kis adag ételben is megtalálhatóak a szervezet számára szükséges tápanyagok, így éhesek sem maradnak, de nem is juttatnak testükbe felesleges anyagokat, túl sok cukrot, szénhidrátot és zsírt. A másik lényeges dolog, hogy még kis adagokkal se edd magad tele soha.

A franciák titka, hogy abbahagyják az evést, ha úgy érzik, hogy körülbelül nyolcvan százalékosan jóllaktak. Ha ugyanis teleeszed magad, anyagcseréd túlterhelődik, lelassul, és nem lesz képes kiegyensúlyozottan működni. Az otthoni önkontrollt segítheti az a praktikus trükk is, ha kisebb tányérra szervírozol magadnak.

4. Japán: frissen és nyersen!

A japánok hisznek abban, hogy az ételek úgy tökéletesek, ahogy a természetben megtalálhatóak. Rengeteg friss zöldséget esznek, és nemzeti eledelük, a sushi is ezt a gondolkodásmódot támasztja alá. A feldolgozatlan növényi ételekben nincs annyi egészség- és anyagcsere-károsító adalékanyag, több bennük a vitamin és az ásványi anyag, kevesebb kalóriát tartalmaznak, valamint egyáltalán nem található bennük telített zsírsav, vagy pedig hozzáadott só és cukor.
Ha vásárolsz, részesítsd te is előnyben a zöldség- és gyümölcsrészleget, egyél sok halat, barnarizst, illetve salátát, amit percek alatt el tudsz készíteni. Legyen minél színesebb, hiszen annál több vitamint tartalmaz, és annál étvágygerjesztőbb.

5. India: fűszerezd meg a mindennapokat!

Indiában nem spórolnak a fűszerekkel és a gyógynövényekkel, melyek nemcsak ízesebbé, változatosabbá és színesebbé teszik az étrendet, hanem még karcsúsítanak is.

Számos zsírégető fűszer létezik, melyek gyorsítják az anyagcserét, serkentik a bélműködést, megerősítik a gyomrot, illetve csökkentik a vércukrot és a koleszterinszintet is.

A legjobb zsírégető fűszerek közé tartozik az ánizs, a babér, a bazsalikom, a fahéj és a sáfrány, ezenkívül ugyan nem elsősorban fűszer, de nagyon hatásos zsírégető a citrom is, ezért használd gyakran húsok, halak, saláták ízesítésére. Akár saját kis házi fűszerkertet is kialakíthatsz otthonodban, nagyon izgalmas feladat, és hidd el, megéri.

OLVASD EL EZT IS!

no has ezdes
  • villámdiéták
  • villámdiéta mintaétrend

Tüntesd el az úszógumit 2 hét alatt!

kivi vitamin
  • c-vitamin
  • fogyasztó praktikák

A legerősebb zsírégető vitamin

Ezt is szeretjük