3 ászana, ami 3 hét után lapossá teszi a hasat, ha minden nap csinálod
Napi 2x15 perc
A deszka póz vagy a Szantulanasana erősítik a hasizmot.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Indiából származó jóga célja alapvetően a testi és szellemi erők felébresztése, amiből a nyugati embert rendszerint a relaxáció és az alakformálás érdekli.

Lebegőülés - Szantulanászana

Az alábbiakban olyan jógagyakorlatokat gyűjtöttünk össze, amelyek elsősorban a hasizmot erősítik, karcsúsítják a derekat. Az alábbi gyakorlatokat végezd egyenként öt percig, reggel és este - pár hét alatt látszani fog az eredmény.

Lebegőülés - Santulanasana

A lebegőülés a hasizom mellett a combokat is erősíti. A fenti képen látható pozíciót tartsd ki néhány lélegzetvétel erejéig, majd engedd le a lábakat és a kezeket, végy néhány lélegzetet, és újra nyújtva emeld őket. Ha várandós vagy, ne végezd ezt a gyakorlatot.

Deszka póz - Chaturanga dandasana

A deszka az egyik legalapvetőbb jógapóz, mely része a napüdvözlet nevű gyakorlatsornak is. Fontos, hogy a gyakorlat végzése során a fej és a lábak a gerinc meghosszabbításai legyenek - azzal egy vonalban kell lenniük. Fejtetővel nyújtózz előre, sarokkal pedig hátrafelé.

Figyelj a csípődre, ne essen le - így erősítheted az alhas izmait! Hogy a terhelés ne csak a csuklódat érje, igyekezz testsúlyodat az egész tenyeredre helyezni. Ha várandós vagy, esetleg csuklóízületi problémád van, ne végezd. Az alábbi galériát átlapozva még több hasizom-erősítő jógagyakorlatot nézhetsz meg.

Sáskaállás - Salabhasana

A sáskaállás nemcsak remekül nyújtja a gerincet, helyre teszi a csigolyákat - aminek köszönhetően enyhíti a hátfájást -, de finoman masszírozza a zsigereket, így serkenti az emésztési folyamatokat. Emellett remekül erősíti a hasizmokat és az ágyéki izmokat. Értelemszerűen várandósok ezt a gyakorlatot sem végezhetik.

A hasizmokon túl a hát, fenék és a láb izomzatát is edzi, segít a visszeres panaszokon. A gyakorlat végzése során a tenyerek lefelé nézzenek, a lábemelés során nem az az elsődleges szempont, hogy milyen magasra kerülnek a végtagok, hanem hogy elemelkedjenek a földtől.

Sáskaállás - Salabhasana

Tartsd ki az ászanát néhány lélegzetvétel erejéig, majd tedd le a lábadat, fejedet fordítsd oldalra, majd végy néhány levegőt - mielőtt újra megemelnéd a lábakat.

Ezt is szeretjük