Itt a tudományos bizonyíték: a szerelem hizlal
Szociológiai vizsgálatok bizonyították: a boldog kapcsolatban élők hajlamosabbak a hízásra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Azok, akik boldog párkapcsolatban élnek, hajlamosabbak az elhízásra, mint az egyedülállók.

Ennek elsősorban a párkereső konkurencia által gyakorolt nyomás az oka - derítette ki egy német professzor.

Ha megromlik a viszony, beindul a fogyás

Thomas Klein, a Heidelbergi Egyetem szociológusa kétezer résztvevővel készített reprezentatív felmérést. Minél erősebb volt a konkurencia, annál inkább vigyáztak súlyukra a szinglik, hogy vonzóak maradjanak - ismertette az eredményt a Der Standard című osztrák lap internetes kiadása.

A párok ugyanakkor nyugodtan hátradőlhetnek, és kedvük szerint nassolhatnak - legalábbis az első krízisig, ekkor ugyanis az ő súlyuk is csökken.

Az utóbbit az is indokolhatja, hogy ilyenkor gyérülnek az együttes étkezések, vagy a problémák pszichoszomatikusan hatnak, de lehet a fogyás felkészülés a párkeresésre is.

Alacsonyabb súllyal megnő az esélye annak, hogy valaki horogra akadjon. Minél gyengébb a konkurencia nyomása, annál inkább csökkennek a különbségek az egyedülállók és a párok között a kutatás szerint.

A szociológus azt is megvizsgálta, hogy miért hasonló olyan gyakran a párok tagjainak formája. Úgy tűnik, ezért nem a kapcsolat során végbemenő alkalmazkodási folyamatok tehetők felelőssé, hanem már a párválasztás maga: a soványak ugyanis általában soványakat, míg a kövérek inkább kövéreket választanak.

Ezt is szeretjük