Lerobbantja a kötényhasat ez a gyakorlatsor: intenzív 20 perces HIIT-edzés, ami otthon is végezhető
A zsírégetés az edzés utáni órákban sem áll le.

GettyImages-1167928646
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek


A HIIT, azaz a High Intensity Interval Training, magyarul magas intenzitású edzés a leghatékonyabb mozgásforma, ha nincs túl sok időd edzeni, mégis rövid időn belül sok kalóriát égetnél.


Az edzésfajta lényege abban rejlik, hogy a nagyon rövid ideig tartó, intenzív testmozgást pár másodperces pihenőszakaszok váltják fel, így a zsírégetés maximalizálható, és a kalóriaégetés ebben a nyugalmi állapotban sem áll le. Az intenzív gyakorlatok révén a pulzusszám azonnal emelkedik, de az intenzív mozgásforma növeli az edzés utáni oxigénfogyasztást is, amelynek révén az edzés utáni órákban is pörög majd az anyagcsere.


HIIT, a leghatásosabb zsírégető

Nem véletlen, hogy ezt a mozgásformát az egyik leghatásosabb zsírégetőként tartják számon. Kutatások kimutatták, hogy heti három 20-30 perces HIIT-edzéssel 25-30%-kal több kalóriát lehet elégetni azonos idő alatt, mint bármelyik más edzéstípussal. A következő gyakorlatsor mozdulatait végezd kétszer egy-egy percen keresztül 10 másodperc szüneteket tartva, a bemelegítésről és a nyújtásról se feledkezz meg!

 Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük