Integetőháj ellen: 10 mozdulat, ami megszabadít tőle végleg
A petyhüdt kar sok nő életét megkeseríti, de szerencsére lehet tenni ellene.

40 felett sulyzo
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szép, feszes és izmos karokért is meg kell dolgozni, ennek kulcsa viszont nemcsak a fogyás vagy a helyes étrend kialakítása. A titok a karokban található izmok erősítésében rejlik.

Ha szeretnéd, hogy feszesebb legyen a karod, akkor érdemes ennek megfelelően kialakítanod az edzéstervedet.

Integetőháj ellen

Hetente egyszer, maximum kétszer érdemes a karokban lévő izmokat erősítened, aminek során nem csak az integetőháj felelősére, a gyenge tricepszre, de párjára a bicepszre is koncentrálsz. Emellett a szép női felsőtest kialakításához nem árt, ha a váll és a hát izmait is erősíted, így harmonikusabb eredményt érsz el. Fontos, hogy a csak karra fókuszáló edzőnapok között legyen kétnapos szünet, hiszen az izmoknak regenerálódniuk is kell, ha viszont túlterheled azokat, könnyen sportsérülés lehet a vége. A hét többi edzésén más testtájakra koncentrálj, ezáltal az elégetett kalóriák száma is növekszik, mivel több területen megy végbe párhuzamosan a regenerálódással járó utóégetés.

Ha kezdő vagy, és nem tudod eldönteni, mekkora súllyal végezd a gyakorlatokat, akkor itt egy kis segítség: válassz olyan súlyzót, mellyel nagyjából 12-15 ismétlést tudsz elvégezni. Eleinte három, majd egy-két hét múlva négy sorozatot végezz, de mindegyik között tarts félperces pihenőt. A súlyokat is emelheted fokozatosan. Ne feledkezz meg edzés előtt a bemelegítésről, az intenzív mozgás után pedig a nyújtógyakorlatokról! Ha egy komplex edzésprogramot szeretnél kialakítani, tanácsos előtte egy személyi edzővel konzultálnod.

Az alábbi gyakorlatok kiválóak, ha a bicepsz, a tricepsz, a hát vagy a váll erősítéséről van szó. Nézd meg képeken, melyek is ezek.

Ezt is szeretjük