Karcsú derék, formás combok 60 nap alatt
Új amerikai fitneszőrület
Shaun T edzésmódszere meglehetősen kemény, de biztos sikert ígér, ha nem adod fel.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Insanity egy nagyon intenzív és kemény edzésprogram. A rendszer logikusan és lépcsőzetesen épül fel az alapoktól, ezért elvileg mindenki kipróbálhatja.

Az Insanity megalkotója, Shaun T kimagasló eredményeket ígér 60 nap alatt, és ez valóban nem ámítás, de fontos tudnod néhány dolgot a módszerről. Kremer Kaposi Péter személyi edző beavat a részletekbe.

Insanity

Az említett 60 nap teljes koncentrációt, elhivatottságot, jó erőnlétet és koordinációs készséget, tökéletes egészségi állapotot és akaraterőt követel. Lazsálás nincs, minden napra jut egy kiadós edzés, amihez nincs szükség gépekre, csak a saját testedre. Természetesen megfelelő diéta nélkül az eredmény csak részleges, vagy akár teljesen el is marad.

Az Insanity előnye

Az Insanity nagy előnye, hogy a test teljes izomzatának komoly terhelést ad, mind az állóképességet, mind pedig az izomerőt fejleszti. Az átlagos kardiónál változatosabb, nem jellemző rá, hogy az alsótest izmai kapnak nagyobb hangsúlyt - mint például a futásnál, biciklizésnél.

Csapatban az igazi!

Bár a letölthető és DVD-n megvásárolható edzésvideók tökéletesen végezhetőek otthon is, mint Kremer Kaposi Péter elmondja, tapasztalata szerint azok, akik segítség nélkül, otthon kezdik el, jellemzően idő előtt abba is hagyják. A négy fal között, a képernyőn keresztül ugyanis nem jön át az a motivációs erő, amit egy edző és egy csapat élőben adni tud. Aki soha nem sportolt, soha nem hajtotta meg magát igazán, az egyedül - tisztelet a kivételnek - sokkal korábban feladja az edzést, mint edzővel vagy csoportban.

Kizáró okok

Az Insanity semmiképpen sem ajánlott jelentős - 15 kg feletti - túlsúly esetén. A komoly felesleg és a túl intenzív mozgás mind a szív- és érrendszerre, mind pedig az ízületekre káros lehet. Elvileg a kor nem akadály, de teljesen kezdőknek - akik sohasem sportoltak - 40 év fölött túl nagy megterhelést okozhat, és kudarc lesz a vége - mondja Kremer Kaposi Péter.

Milyen edzést válassz?

Legyen szó Insanityről, Rubint Rékáról, CrossFitről vagy bármilyen hangzatos és hatékony edzésmódszerről, mindenkinek azt kell csinálnia, amiben örömét leli - mondja Kremer Kaposi Péter. Előfordul, hogy kompromisszumokat kell kötni, mert a lassabb, de biztosabb eredmény sokkal jobb és hasznosabb a kudarcnál.

Ha tehát nem jön be az Insanity, próbálj ki valami mást. Ha az sem tetszik, keresgélj tovább. A lényeg, hogy mozogj, de ha utálod, akkor úgysem fog menni hosszú távon. A diéta pedig mindenek felett áll, anélkül egyik edzésforma sem lesz igazán hatásos.

Ezt is szeretjük