Tényleg leolvasztja a zsírpárnákat az infrabicikli? Kinek nem ajánlott a fogyasztó kezelés?
A legtöbb diétázó gyors és látványos fogyásról álmodik, ebben pedig az infrabiciklik nagy segítséget nyújthatnak.

infra1 (1)
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fogyás alapja a kalóriaszegény, mégis egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás - ezzel már mindenki tisztában van. Ez azonban nem mindig ilyen egyszerű, hiszen a napi teendők, az időhiány, a fáradtság és esetenként a lustaság is keresztül tudja húzni a gyors fogyásról szőtt terveket.

Akik hasonló cipőben járnak, azok számára tökéletes megoldást jelenthetnek a modern infrabiciklis edzések, amik gyors eredményt ígérnek már az első pár alkalom után. Nem véletlen, hogy már nemcsak a fővárosban, hanem a vidéki nagyvárosokban is egyre több ilyen jellegű fogyasztószalon nyílt az utóbbi pár évben.

Mi az infrabicikli titka?

A hagyományos szobabiciklikkel ellentétben az infrabiciklik esetén az edzés egy derékig zárt kapszulában történik, így főleg a lábat, a popsit, a combokat formálja, de az úszógumik lefaragásában is segíthet. A kapszula belsejében tekerni kell, közben pedig infralámpák, vákuum és egyes gépeknél még kollagénlámpák is segítenek a gyorsabb és látványosabb fogyás érdekében.

infra3
Fotó: Youtube

A mozgás már alapjáraton zsírégető hatással bír, a plusz funkcióknak köszönhetően azonban ez a folyamat sokkal intenzívebb lesz, az infrasugarak felmelegítik a bőr alatt lévő zsírszöveteket, majd fel is oldják azokat, a bennük lévő anyag a nyirokrendszeren keresztül távozik. Az együttes technológiák hatására felgyorsul az anyagcsere, méregtelenítő folyamatok indulnak, valamint endorfint is termel a szervezet, ami a stressz ellen nagy segítség.

Jól hangzik, de…

Bár az infrabiciklik nagyon vonzóak lehetnek azok számára, akik szeretnének gyorsan megszabadulni a pluszkilóktól és a narancsbőrtől, de érdemes jobban utánajárni időpontfoglalás előtt, hiszen nem várt meglepetések is adódhatnak.

infra4
Fotó: Youtube

Az ilyen jellegű edzéseknél nincs kor- és súlyszabályozás, tehát elvileg mindenki számára ajánlják, azonban vannak olyan esetek, amikor a szalonok nem engedik a gépek használatát.

  • Láz,
  • szoptatás vagy terhesség idején,
  • friss műtét esetén,
  • érrendszeri betegségek,
  • trombózis és kidudorodó visszér,
  • a test bármely területén fellépő gyulladás esetén sem.

Az ellenjavallatok mellett érdemes megemlíteni az árakat is: akármennyire hatékony az infrabiciklis edzésforma, nem egy olcsó mulatság: egy félórás vagy 50 perces edzés 4500-5500 forint körül mozog szalontól és szolgáltatásoktól függően, és a gyors és látványos eredmény érdekében heti két alkalmat javasolnak, ami nemcsak az alakot, hanem a pénztárcát is jócskán lefogyasztja.

Olvadjanak a zsírpárnák!

Az infrafény és a vákuum hatásai vitathatatlanok, nem véletlenül örvendenek olyan nagy népszerűségnek az infraszaunák vagy az infralámpás terápiák. Ezáltal az sem kérdéses, hogy az infrabiciklik is jóval meg tudják gyorsítani az álomalak felé vezető út idejét, de mint a többi mozgásformánál, itt is a rendszeresség a kulcs, tehát nem elég havi egyszer benézni - infrabicikli mellett végzett rendszeres edzés esetén nem gond, ha ritkábban történik a szalonlátogatás.

A cikk az ajánló után folytatódik

Bár sok helyen nem hívják fel a figyelmet, de az egészséges, változatos táplálkozás nélkül nincs siker, vagy sokkal lassabban fog jönni: lehet akármilyen modern csodamasinával edzeni, a helyes étkezés fontossága kikerülhetetlen, így érdemes azzal kezdeni a teljes életmódváltást.

Több kalóriát égetsz ezzel az otthoni edzéssel, mint a futással: egyszerű, de nagyon hatékony gyakorlatsor

Néhány egyszerű otthoni gyakorlattal több kalória égethető el, mint a futással.

(Képek forrása: Lee's Catering IașiSlimwellcomtr / Youtube)

Ezt is szeretjük