Így adj le 15 kilót!
Zsírégető diéta a biztos és tartós fogyásért
Kíváncsi vagy, mi okozza túlsúlyodat, és hogyan szabadulhatsz meg tőle, miközben egészségedért is teszel?

beauty and style
Top olvasott cikkek

Létezik egy fogyókúrás irányzat, melynek követői úgy vélik, a többi civilizációs betegséggel együtt az elhízás rohamos terjedése is az ember ősi szükségleteinek nem megfelelő étrenddel áll összefüggésben. Ennek ellensúlyozásaként a kőkorszaki diétához való visszatérést javasolják, mely a súlyproblémák mellett az ízületi gyulladás, illetve a cukorbetegség kezelésére is megoldást jelenthet.

A diéta alapötlete

A dallasi Ray Audette szerint a diétázással, a testsúllyal és az elhízással kapcsolatos probléma akkor kezdődött, amikor az ősember a vadászatról és a gyűjtögetésről áttért a mezőgazdasági termelésre és az állatok háziasítására, hogy élelmiszerként használja fel a termékeket és az állatokat. Az emberek alacsonyabbak lettek elődeiknél, és várható élethosszuk is csökkent.

Audette úgy véli, hogy a modern civilizáció ehetővé tett sok élelmiszert, beleértve a gabonát és a tejet is, ezzel számos olyan betegséget okozva, az elhízást is beleértve, ami még nem létezett, amikor az emberek kőkori diétát követtek. A vadászó-gyűjtögető életmódot folytató ősember sokféle növényt és állatot fogyasztott, és Audette ennek a diétának tulajdonítja viszonylag jó egészségi állapotát.

Vissza a természethez

Audette szerint a feldolgozási technológia mélyen aláásta egészségünket. A széles körben beszerezhető és megvásárolható feldolgozott élelmiszerek tömegtermelése - beleértve a finomított lisztet, a dobozolt élelmiszereket és a különböző cukorfajtákat - elősegíthette a növekvő populáció táplálását, de a betegségek tekintetében nagy emberi árat kellett fizetni érte. Audette fenntartja, hogy az alacsony zsírtartalmú diétázással járó modern megszállottság elősegíti a súlygyarapodást. Véleménye szerint az alacsony zsírtartalmat fogyasztóknak nem sikerül a hízást kontroll alatt tartaniuk, illetve leküzdeniük.

Az alacsony szénhidráttartalmú táplálkozás többi hívéhez hasonlóan Audette is úgy véli, hogy a magas zsírtartalmú diéta megakadályozza az inzulin véráramba kerülését, ami a kalóriák testzsírban való lerakódását eredményezné. Állítása szerint a technológiamentes élelmiszerek fogyasztása visszatérést jelent a jó egészségi állapothoz. Audette úgy véli, száműzni kell a szénhidrátfüggőségen - mint amilyen bármely gabona - alapuló diétát, valamint a többi olyan élelmiszert, mely elősegíti a rossz egészségi állapot és az elhízás kialakulását.

A program működése

Audette azt állítja, hogy a kalóriakorlátozáson alapuló diéta hibás. Ebből kiindulva a kőkorszaki diétában nincs szó hasonló szabályról, és időnkénti falatozásra is lehetőség van. Amíg technológiamentes élelmiszereket választasz, csaknem annyit ehetsz, amennyit akarsz. A Neander-völgyi diéta engedélyezi a hús, a baromfi, a tenger gyümölcsei és a tojás fogyasztását, de ezeket először mindig meg kell főzni. Az édesítőszerek, a kávé és az alkohol fogyasztása tilos, hiszen mindezek ismeretlenek voltak az ősember korában. A húsok mellett zöldségeket is fogyaszthatsz, például leveles zöldségeket és a brokkolit nyers formában.

Úgy érzed, ez a diétás filozófia esetedben is beválhat? Ha szeretnéd kipróbálni a Neander-völgyi diéta egy változatát, az étrendért kattints ide! »

A diéta két fázisa

A fogyókúra első szakasza során egy és három hét közötti időtartamban ki kell küszöbölni a gabonát, a babot, a burgonyát, a tejet és a feldolgozott cukrot az étkezésekből, emellett naponta kettő-négy liter klórmentes vizet kell inni.

Miután elérted a kívánt súlyt, kezdj el kis mennyiség hozzáadásával visszatérni a szénhidrátban gazdagabb ételekhez, a gyümölcsöt és az édes zöldségeket is beleértve, mint amilyen a burgonya, a répa és a jamgyökér. A kalóriák zöme így is a húsokból, a mogyorókból, a magvakból és az olajokból származik, míg a tejtermékek tiltottak.

Cikkünk Elizabeth M. Ward A diétázás bibliája című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

pritikin
  • diéta a tartós fogyásért
  • mintaétrend a tartós fogyásért

4 hét, 8 kiló - Tartós fogyás a zsírégető Pritikin-diétával

thai
  • méregtelenítés
  • diéta a tartós fogyásért

3 hét, 6 kiló

sparga
  • diéta a tartós fogyásért
  • mintaétrend a tartós fogyásért

5 kiló mínusz éhezés nélkül - Tartható, zsírbontó diéta

Ezt is szeretjük