Őrületbe kergető edzőtermi kihágások: téged melyik borít ki igazán?
Evidensnek tűnnek, sokakat mégis hidegen hagynak a konditerem írott és íratlan szabályai.

edzoterem 1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az edzőterem ideális terep mindazoknak, akik fogyni és formásodni akarnak, és otthon nehezen veszik rá magukat a mozgásra. Ez nem is csoda, hiszen itt minden adott, hogy kihozd magadból a maximumot: szakszerű segítség, profi eszközök, miegymás.

Igen ám, de sokan hajlamosak megfeledkezni magukról, és legszívesebben a komplett helyiséget kisajátítják. Pedig az edzőtermek rendszeres látogatóinak illik betartani az úgynevezett edzőtermi etikettet, magyarán írott és íratlan szabályok összességét, ami a közösség kölcsönös boldogulását szolgálja. Az alábbiakban részletezzük az öt legbosszantóbb edzőtermi viselkedést.

Felesleges gépfoglalás

Sokan jó ötletnek tartják további 10-20 percekig lefoglalni a gépeket, miután végeztek, vagy, ami még rosszabb, eleve azért helyezkedtek el rajtuk kényelmesen, hogy telefonáljanak, cseteljenek, nézelődjenek. Nos, ez a legnagyobb arcátlanság, hiszen ezáltal elveszik az időt azoktól, akik valóban használni szeretnék a berendezést.

Rendetlenséget hagynak maguk után

Elviekben már az oviban megtanulod, hogy, miután használtál valamit, azt illik szépen visszapakolni a helyére. Nos, ezt valaki felnőttkorára elfelejti, és úgyszólván kiszolgáló személyzetként kezeli az edzőket, takarítsák csak el ők a romokat helyettük. 

Nem takarítják le a gépet maguk után

Ismerős a pillanat, amikor boldogan felpattansz a futópadra, egy pillanattal később pedig egyszerre önt el a csalódottság és a pulykaméreg, amiért az ujjlenyomatoktól alig látod a kijelzőt, minden más pedig ragad az izzadságtól? 

A cikk az ajánló után folytatódik

Erről az elemi dologról szintén sokan megfeledkeznek annak ellenére, hogy a legtöbb edzőteremben kikészítik a fertőtlenítő spray-t a papírtörlővel egyetemben, sőt, mi több, írásban is figyelmeztetik a vendégeket a rendeltetésszerű használatra.

A szelfikirályok és -királynők birodalma

Félreértés ne essék, teljesen rendben van, ha valaki edzőtermi szelfit készít magáról, de az már kevésbé, ha az illető teljesen megfeledkezik a tényről, miszerint a terem nem az ő birodalma - játszótere? -, hiszen rajta kívül mások is vannak, akik nem szeretnék izzadságban úszva, erőlködő fejet vágva viszontlátni magukat az Instán. Érdekesség, hogy az Independent cikke szerint a konditerembe járók mindössze 6%-a képes a szelfikészítés nélküli edzésre.

Túlzásba vitt bámulás

Hallottál már a gymtimidation kifejezésről? A kifejezés az angol intimidation - megfélemlítés - igéből ered, a probléma lényege pedig, hogy a nők többségét rendkívül zavarja, ha edzés közben végig leplezetlenül, szinte nyálcsorgatva bámulják. Az edzőterembe azért járunk, hogy mozgjunk. Ha van időd nézelődni, akkor nem dolgozol eléggé.

Látványos fogyás három hét alatt: 11 gyakorlat, ami leradírozza rólad a zsírt

A napi edzéssel már pár hét alatt is látványos eredményeket lehet elérni, és ehhez ki sem kell mozdulni a lakásból, csak legalább heti öt napon napi 20 percet kell szánni arra, hogy végigcsináld az alábbi 11 gyakorlatot. A gyakorlatokhoz pedig semmi eszközre nincsen szükség, mert végtelenül egyszerűek, ugyanakkor a test minden izmát megmozgatják.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük