8 alakformáló gyakorlat hulahoppkarikával: már napi 30 perc megdolgoztatja a mélyebb törzsizmokat is
A hulahoppkarikával hatékonyan lehet megdolgoztatni akár a mélyebb törzsizmokat is.

GettyImages-1155187970
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hulahoppkarika nemcsak egy gyerekeknek való játék, hanem nagyszerű sporteszköz is, ami amellett, hogy kis vidámságot csempész a mindennapokba, hatékonyan átmozgatja az izmokat is.

Ha edzésről van szó, mindenki jól tudja, hogy a legjobb megoldás olyan mozgásformát találni, aminek az elvégzése örömmel tölt el - így szinte garantálható a rendszeresség, mely az alakformálás kulcsfontosságú eleme. A hulahoppkarika pedig könnyen magával ragad, ha hagyod.

A hulahoppkarika hatása

A hulahoppkarika éppúgy égeti a kalóriát, mintha valaki salsa- vagy hastáncórákat venne, átlagosan egy 30 perces edzés alatt nagyjából 165-200 kalóriát éget el az ember. Egy 2015-ben végzett tanulmány szerint azoknak, akik hasi elhízással, oldalhájjal küzdenek, ez az egyik legjobb edzés - főleg, hogyha súlyozott hulahoppkarikát használnak. A kísérletben részt vevő nőknek hat hét alatt 3,4 centiméterrel lett kisebb a derékbőségük, és 1,4 centivel a csípőjük, ami nem kis teljesítmény. Az eszköz használatával a mély törzsizmok is alaposan megdolgoztathatók, ezeket viszonylag ritkán használjuk, nem mellékesen építi az egyenes, a ferde hasizmot és a csípőizmot. Mindemellett az alsótesti részeket is formálja, a gyakorlatok közben a combizmot, a vádli- és farizmot is erőteljesen használni kell.

GettyImages-1224673607

Na de hogyan kell hulahoppkarikázni? Az egyik lábadat helyezd picit a másik elé, állj félterpeszbe, miközben a hasadhoz ér a hulahoppkarika! Ezután a kezed helyezd a karikára, közel a testhez, tartsd egyenesen a gerincedet, nézz felfelé! Először nagyon erősen kell meglökni az eszközt, hogy lendületet véve elinduljon a derekad körül. Mindkét irányba próbáld ki, még akkor is forognia kell, amikor nem mozogsz! Aztán kezdj el mozogni előre hátra, de akár oldalra is lehet, vagy körkörösen! Néha hetekig is eltarthat, mire valaki ráérez erre a mozgásra. Sokat segíthet, hogyha beraksz valamilyen ütemes zenét, amivel könnyebb tartani a tempót. Mutatunk pár gyakorlatot, amik segíthetnek elérni az álomalakot, a gyakorlatsort végezd el kétszer egymás után!

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük