Heti 1 centi mínusz derékból! Ilyen hulahopp karikát válassz
Napi tíz perc hulahoppozás felér egy intenzív edzéssel, érdemes kipróbálnod.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hulahopp karika nem csupán a gyerekek szórakozását szolgálja. A kör alakú eszköz a nyilvánvaló derék- és a csípőformáláson túl a tartást is javítja, de erősíti a has- és hátizmokat is.

Folyamatos mozgatása javítja a keringést, serkenti az emésztőrendszert, mindezt anélkül, hogy a test és az ízületek terhelve lennének.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy időjárástól és helytől függetlenül a hulahopp karikát bárhol lehet használni, és elég egyszer beruházni rá.

Ilyen hulahopp karikát válassz!

A hulahopp karikák kínálata meglepően széles: léteznek műanyag, üreges változatok, műanyag, de tömör változatok, illetve fatípusok is, természetesen különböző méretekben, hogy a döntés nehezebbnek tűnjön. Igazából azonban az egyetlen, ami az alakformáláshoz igazán jó, a fakarika: súlyából adódóan ezzel lehet a legintenzívebb hatást elérni.

Méret tekintetében olyan eszközt kell választani, aminek elég nagy az átmérője ahhoz, hogy kényelmesen lehessen mozgatni a derékon: ha túl kicsi vagy túl nagy, könnyen leeshet, vagyis nem tudsz vele hosszú távon dolgozni. Érdemes az üzletben kipróbálni több átmérőt is, hogy megtaláld a megfelelőt.

Napi ritmus

Jó hír, hogy a hulahopp karikára elég napi tíz percet szánni, mert annyira intenzíven dolgozza meg a derék kerületét, hogy nincs szükség órákig tartó izzadásra. A hangsúly, mint minden másnál, itt is a rendszerességen van, ha edzésbe fogsz, akkor azt minden nap kell csinálni.

Persze a kezdeti időt egy hét után érdemes mindig egy-két perccel megemelni a hatékonyság növelése érdekében, de ekkor sem szükséges 30 percnél hosszabban karikázni, mert ez idő alatt is beindulnak a zsírégető folyamatok.

Edzés közben érdemes zenét hallgatni, így sokkal könnyebb a folyamatos ritmust tartani, sőt. A legjobb, ha az elején némileg lassabb ritmusra pörgeted a csípőd, és fokozatosan kapcsolsz nagyobb pörgésszámra, így nem fáradsz el már az elején, és az edzésnek is meglesz a maga íve.

Így kell hulahoppozni

Sokan állítják, ők nem tudnak hulahoppozni, pedig a technikát könnyen el lehet sajátítani hozzá. Állj kisebb terpeszbe, és írj le 360°-os köröket a csípőddel. Csak a csípőd és a derekad mozogjon, illetve a lábaiddal is rásegíthetsz, de a törzsed ne hajoljon meg, és lehetőleg maradjon mozdulatlan.

Általában a jobbkezesek balra tudják igazán jól forgatni a hulahoppot, a bal kezesek pedig jobbra, de teljesen mindegy, merre mozogsz, a lényeg, hogy fenn tudd tartani a derekadon a karikát. Ha ez alapján sem megy, érdemes az alábbi videót megnézni, és gyakorolni, mert ennél gyorsabb és hatékonyabb módszer kevés van.

Ezt is szeretjük