A legdurvább zsírégető: Hot Iron

Ha rövid idő alatt szeretnél látványos fogyást elérni, és a keményebb edzésektől sem rettensz meg, a Hot Iront neked találták ki!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mi is az a Hot Iron?

Az aerobik és a súlyzós edzések határán mozgó, kivételesen eredményes edzésformát szakemberek, természetgyógyászok, testépítők és nemzetközi fitneszprezenterek fejlesztették ki Németországban. És bár a mozgásforma még csak egy évtizedes múltra tekint vissza, mára egyértelműen az egyik legnépszerűbb zsírégető módszerként tartják számon.

A súlyzós Hot Iron edzéseket szinte minden nagyobb edzőterem felveszi órarendjébe, hiszen a tapasztalatok azt mutatják, hogy a mozgásforma intenzitása és eredményessége messze megelőzi más edzésekét.

A módszer egyedülálló hatékonysága többek közt abban rejlik, hogy utóégető hatással bír, vagyis szervezeted nemcsak az edzés során, de utána 24 órával is küzdeni fog a zsírsejtekkel, ugyanis izmaid regenerálódás közben folytatják a kalóriák égetését.

A mozgásforma másik nagy előnye az egyedül végigizzadt kondizással szemben, hogy ugyanezt csoportosan teheted meg, megspékelve jobbnál jobb zenékkel. A zenék ritmusa azonban lassabb egy egyszerű aerobik-óráéhoz képest, ami mozdulataid helyes kivitelezésének lehetőségét is biztosítja.

Az edzés menete

A csoportos edzés során a résztvevők egy hosszú súlyzórúdra pakolják fel a súlyzótárcsákat. Természetesen személyre szabottan állapítják meg a súlyok nehézségét - az órán az edző egy személyi edzőhöz hasonlóan minden egyes vendéggel külön-külön is foglalkozik. A súlyzórúd könnyű, csak két kilót nyom, így a bátortalan, korábban nem sportoló vendégek is bemerészkedhetnek az órára.

Az edzés fokozatai

 • Ha kezdő, illetve újrakezdő vagy, a Hot Iron hátprogramja ajánlott számodra. Ezzel elérheted, hogy izmaid feszesebbek és könnyebben terhelhetőek legyenek. A hátprogram 10-12 héten át tart. Kezdőknek heti kétszer 45 perces edzés ajánlott. Ebben a fázisban az edződ instrukcióit követve megtanulhatod a gyakorlatok helyes kivitelezését.
 • A hátprogram elvégzése után következik a Hot Iron 1, amely egy állóképesség-fejlesztő edzésforma. A gyakorlatokat ötvenes ismétlésszámmal hajtjátok végre, aminek köszönhetően az izomláz gyakorlatilag garantált. Ez a program szintén 10-12 hetet vesz igénybe.
 • A Hot Iron 1 után jön a Hot Iron 2, amely már a haladó edzést takarja. Itt már teljesen biztos lehetsz abban, hogy feszesebb, szálkásabb izmok gazdájává válsz.
 • A program vége pedig a Hot Iron cross, melynek során háromszor 8-12-es ismétlésszámmal fogsz dolgozni, természetesen izmonként számolva. Ennek a programnak a befejezésekor éred el a testzsír-csökkentés maximumát.
A csúcsprogram elvégzése után praktikus egy hét pihenőt beiktatnod, utána pedig kezdheted az edzést elölről, természetesen más gyakorlatsorokat alkalmazva.

Miért érdemes kipróbálnod?

 • Rendkívül erős zsírégető hatása nem hasonlítható már sportokéhoz. Utóégető hatásának köszönhetően szervezeted folyamatosan dolgozik a zsírsejtek lebontásán.
 • Szálkás, definiált izmokra és formásabb alakra tehetsz szert, ha pedig túlsúlyos vagy, gyors fogyást remélhetsz.
 • A Hot Iron edzések által megnő a csontsűrűséged, ami csökkenti a csontritkulás kialakulásának kockázatát.
 • Mint minden mozgásforma, a Hot Iron is erősíti az immunrendszeredet, emellett kedvezően befolyásolja hangulatodat, testtudatodat.
 • A mélyhátizmok megdolgoztatásával a testtartásod is javulni fog.
 • Javítja a szívműködést, az anyagcserét, az emésztést, illetve csökkenti a nyugalmi állapotban mért vérnyomást.
 • Végül és nem utolsósorban oldja a stresszt, illetve hozzásegít a nyugodt és szépítő alváshoz.
Ha ízületi, illetve szív-, keringési vagy vérnyomás-problémáid vannak, ne próbáld ki a Hot Iron edzést. Ha egyéb nehézségeid vannak, melyek akadályozhatnak az intenzívebb mozgásban, mielőtt belevágnál az edzésbe, kérd ki orvosod véleményét!

Hol próbálhatod ki?
Gold Center Sport- és Szabadidőközpont
Cím: 1117 Budapest, Budafoki út 111-113.
Telefon: 06-1-206-2756
Ha további információkra vagy kíváncsi, kattints ide!
Ezt is szeretjük