Kezdd el ma a fogyókúrát, ha akarod, hogy sikerüljön
Miért?
A fogyó Holddal csökkenő gravitációs vonzás segít, hogy könnyebben menjen a fogyókúra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokak által ismertek a hétfőtől fogyókúra vagy a szülinapom után belevágok a diétába kezdetű mondatok. Az már jóval kevesebbszer hangzik el, hogy ma kezdem az életmódváltást.

Pedig érdemes éppen ma, augusztus 22-én nekifognod a fogyókúrának, mivel tegnap volt telihold. A fogyó hold ugyanis támogatja a diéta sikerét.

Röviden a holdfázisokról

A holdhónap hossza eltér a naptáritól: egy holdhónap 29,5 nap, melyen belül négy holdfázis különíthető el. Az első fázis - más néven első negyed - az újholddal kezdődik, ekkor indul növekedésnek a Hold, a második negyed során pedig tovább hízik, egészen a teliholdig.

A harmadik fázissal kezdődik a Hold fogyása, aztán a negyedikben tovább keskenyedik, mígnem bekövetkezik az újhold, amikor az égitest nem látszik az éjszakai égbolton. Mindez a Nap által megvilágított Hold Föld körüli keringésének eredménye - mivel mindig más-más megvilágításban látszik.

Így hat a Hold a testre

Már a természeti népek is megfigyelték, hogy a Hold ár-apály jelenséget idéz elő a természetes vizeknél. Ez az úgynevezett gravitációs vonzásnak köszönhető, amely telihold idején a legintenzívebb, és az újholdhoz közeledbe fokozatos csökkenést mutat.

Nem nehéz belátni, hogy mivel az emberi szervezet 70-80%-ban vízből áll, a holdfázisok - a természetes vizekhez hasonlóan - ránk is hatással vannak. Az első és második negyedben biológiai folyamataid úgymond kívülről befelé irányulnak, vagyis szervezeted sűrűsödik, könnyebben szaporodnak a plusz kilók.

Telihold után fogyókúra

A harmadik és negyedik holdfázisban azonban épp ellenkezőleg: a biológiai folyamatok belülről kifelé irányulnak. Ha tehát telihold után kezded a fogyókúrát, nagyobb esélyed lesz arra, hogy megszabadulj pár fölös kilótól, könnyebben megy majd a súlyvesztés.

Salaktalaníts!

A harmadik és negyedik negyedben könnyebben megy a salaktalanítás. Kattints az alábbi videóra, és tudd meg, milyen ételek segítik a folyamatot.

Még mit tegyél a sikeres fogyás érdekében?

A teliholdat követő két hét során javul szervezeted energiafelhasználása, megindulnak a természetes tisztulási folyamatok, a test méregtelenítése. Étvágyad csökken, kevésbé kívánod a zsírosabb és cukorban gazdag, hizlaló táplálékokat. Természetesen annak érdekében, hogy valóban megszabadulj pár plusz kilótól, érdemes jobban odafigyelned az étrendedre is.

Fogyassz több cukormentes folyadékot: elsősorban szénsavmentes ásványvizet és emésztést javító teákat - például borsmenta- vagy pitypangteát. Egyél kevesebb finomított szénhidrátot, illetve zsírban gazdag ételt. Helyettük fogyassz rostban gazdag idénygyümölcsöket, zöldségeket. Végezetül pedig ne feledkezz meg a legalább heti háromszor végzett testmozgásról se!

Ezt is szeretjük