Ez a mozgásforma égeti a legjobban a zsírt: 30 perces intenzív HIIT-edzés, ami bárhol végezhető

A HIIT-gyakorlatokkal felturbózhatod a zsírégetést.

GettyImages-1215930960 (1)
beauty and style
Top olvasott cikkek

A HIIT, azaz High Intensity Interval Training - magyarul magas intenzitású intervallumedzés a szakemberek szerint az egyik leghatásosabb zsírégető edzésforma, hiszen rövid idő alatt elképesztő mennyiségű kalóriát képes elégetni. Míg egy 65 kilogramm súlyú nő 60 perc intenzív futással nagyjából 600 kalóriát éget el, addig heti háromszori 20-30 perces intenzív intervallumedzéssel 25-30%-kal többet.

Sikeressége abban rejlik, hogy a rövid ideig tartó, intenzív gyakorlatokat hosszabb pihenőszakaszok követik, a zsírégetés pedig ebben az időintervallumban sem áll le. Az intenzív gyakorlatok révén a pulzusszám azonnal emelkedik, de az intenzív mozgásforma növeli az edzés utáni oxigénfogyasztást is, amelynek révén az edzés utáni órákban is pörög majd az anyagcsere.

Szuper hatásos HIIT-gyakorlatok

A HIIT-gyakorlatok kezdőknek nem ajánlottak, jó erőnlét és közepes állóképesség kell hozzájuk. Az alábbi mozgássort végezd 30 másodpercig, majd iktass be 10 másodperces pihenőidőt minden szakasz után. Öt sorozatot végezz belőlük heti három alkalommal!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük