800 kalóriát is el lehet égetni néhány perc alatt: ismerd meg a hidegterápiát

Hatékonyan égeti a zsírt, és még számtalan betegség kezelésére is jó.

cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sportolók régóta regenerálódnak jeges fürdőben, néhány éve viszont már mindenki számára elérhető a krioterápia.

A krioterápia számos betegség kezelésére alkalmas, de fokozza az anyagcserét, ezért fogyasztó hatása is van.

Hidegben égetni a zsírt

Sokan betegségek kezelése miatt járnak krioterápiára, de egyre többen használják a fogyókúrájuk kiegészítéseként. A kabinban csak fürdőruhát szabad viselni, de kesztyű és sapka általában megengedett. A kezelés egy-három percig tart, ami attól függ, hogy a páciens mennyire bírja az extrém hideget. Kétféle technika létezik a test lehűtésére, az egyik az elterjedtebb és olcsóbb krioszauna, ahol nitrogéngázba merítik nyakig a testet egy hőszigetelt tartályban, a másik megoldás a hidegkamra, ott -10 Celsius-fokos kabint hűtenek fokozatosan -110 fokig. 

1

A lefagyasztás kicsit túlzásnak tűnhet, de az eredményeket látva érdemes kipróbálni, mert a krioterápia lelkes hívei szerint a háromperces kezelés annyira megnöveli az anyagcserét, hogy akár 500-800 kalória is eléghet alkalmanként a mínusz 180 fokon, aminek az ára 4-10 ezer forint között mozog, és kúraszerűen érdemes csinálni. Önmagában kevésbé eredményes a krioterápia, ezért javasolt a hűtés után 30 perces kardió edzést végezni, és a fogyókúra részeként tekinteni rá, amit sporttal és diétával kell kiegészíteni.

Az elmélet szerint a test a hideg hatására mindent megtesz, hogy a kihűlést megakadályozza, ezért alkalmazkodik a megváltozott körülményekhez. Extra hidegben a szervezet felpörögve, a tartalékok felhasználásával igyekszik minél több vért a szívhez juttatni, hogy a belső szervek meg tudják tartani a normál hőmérsékletüket. Ez a folyamat rendkívül megterhelő, ezért kalóriaveszteséggel jár.

A cikk az ajánló után folytatódik

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

A hideg zsírégető hatását a Journal of Clinical Investigation vizsgálata is megerősítette, melynek során hat héten keresztül napi két órát töltöttek a kísérleti alanyok egy 17 Celsius-fokos szobában, és ez idő alatt több energiát égettek, mint akkor, amikor melegebb helyiségben tartozódtak. Ennek ellenére a krioterápia csak az elmúlt harminc évben terjedt el, és még nem végeztek tudományos kutatást az anyagcsere-serkentő hatásáról, ezért csak a tapasztalatok alapján lehet arra a következtetésre jutni, hogy hatékonyan segíti a fogyókúrát.

Van, akinek tilos használnia

Gyerekeknek és szívbetegeknek nem javasolt a hűtőkamra használata, de magas vérnyomással, lázasan, pajzsmirigy-alulműködéssel, vérszegényen és daganatos betegséggel is kerülni kell a nagyon alacsony hőmérsékletet.

Nyári mozgásformák

Ha a hideg helyett mégis inkább a meleget választanád, mutatunk pár nyári mozgásformát, amit akár túlsúlyosok is végezhetnek, és amivel pillanatok alatt elégethetőek a kalóriák.

A képek forrása: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük