Kend a hasadra este, és reggel centikkel karcsúbban ébredsz
A legjobb házi zsírégető krém fillérekből
Azonnal látod a hatást.

nagykep?cikkid=167938&kep=testtekercseles1-lead
beauty and style
Top olvasott cikkek

A testtekercselés népszerű luxuskezelés a kozmetikai szalonokban, ám ez nem jelenti azt, hogy otthon ne lehetne sokkal olcsóbban elvégezni olyan egyszerű dolgok segítségével, amelyek egyébként is megtalálhatóak a konyhában.

A kezelés lényege az izzadás, melynek köszönhetően helyileg vízveszteség lép fel, így az adott terület akár egy éjszaka alatt is jelentősen karcsúbb lehet. A verítékezés fokozását szolgálja a fólia és az alá kerülő, könnyen összeállítható krém is. Mutatjuk, hogyan csináld pontosan!

Karcsúsító krém mézzel és kávéval

A méz nemcsak vírus- és baktériumölő tulajdonsága miatt jó kozmetikum, de vízmegvonó hatása miatt a testtekercselésben is nagyszerűen használható. A krém másik fontos összetevője az őrölt kávé, melyet legjobb, ha frissen darálsz, ez ugyanis koffeintartalmának köszönhetően élénkíti a keringést, míg a csersav feszesítő hatással bír benne.

Emellett a verítékezést fokozhatod az adott területen, ha néhány csepp levendula- vagy grépfrútolajat csöppentesz a krémbe, ám ezeket töményen soha ne használd a bőrödön. A pontos recept tehát a következőképpen néz ki.

  • öt-hat evőkanál méz
  • két evőkanál őrölt kávé
  • két-három csepp grépfrút- vagy levendulaolaj

A mézbe keverd bele a többi összetevőt, majd vidd fel a kezelni kívánt felületre, mely lehet a hasad, a combod, a vádlid vagy a felkarod például. A bekent területet ezután alaposan, több soron tekerd körbe háztartási fóliával. Nagyjából hat óra elteltével a krém már kifejti hatását, így ekkor távolítsd el a fóliát és mosakodj meg alaposan.

Mitől lesz még hatékonyabb a kezelés?

A testtekercselés előtt érdemes lezuhanyozni, sőt, bőrradírral alaposan megtisztítani a kezelni kívánt felület, hiszen ezzel fokozhatod a hatóanyagok felszívódásának hatékonyságát. Amikor pedig már lemostad a krémet, használhatsz egy feszesítő testápolót, mely segít, hogy ne száradjon ki a bőröd.

Mialatt hat a krém, nyugodtan csinálhatsz bármit, a házimunkától az alvásig, ám a legjobb, ha inkább egy kicsit mozogsz, hiszen így többet izzadsz, ám ugyanerre a célra alkalmas az is, ha jó melegen betakarózol, és valamilyen forró italt kortyolgatsz.

A testtekercselés előtt érdemes legalább két és fél-három liter vizet fogyasztani a nap folyamán, sőt, a vízhajtó táplálékok is segítenek, melyek megkönnyítik a szervezeted számára a felesleges víz leadását.

Mi kell még tudni a testtekercselésről?

A testtekercselés során a kezelt terület a vízveszteségből adódóan karcsúsodik, így a hatás sajnos nem végleges. Amennyiben a fogyást nem támogatja diéta és mozgás, a leadott centik vissza fognak térni. Ha viszont a testtekercselések mellett ezekre is odafigyelsz, akkor a kezelés a kúra hatékonyságát fokozza a bőrön keresztül zajló anyagcsere élénkítésével, ezáltal pedig a zsírégetéshez is hozzájárul.

Ezt is szeretjük