Az egész hasizmot megdolgoztatja és csak 3000 forint: így használd a hasrollert
Rendszeres használatával nemcsak a hasizmodat, hanem az egész törzsizmodat karban tarthatod.

GettyImages-1211344485 (1)
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hasroller első látásra nagyon egyszerű sporteszköznek tűnik, de kipróbálva hamar rájössz arra, hogy bizony keményen megdolgoztatja minden porcikádat.

Ma már számtalan finteszezköz közül válogathatunk, amelyekkel sokkal hatékonyabbá tehetőek az otthoni edzések. Ilyen például a hasroller vagy haskerék is, amely átfogóan és hatékonyan edzi az egyenes és ferde hasizmokat, a törzsünket stabilizáló izmokat, valamint megdolgoztatja a vállakat, karokat, a comb- és csípőizmokat, és csupán3000 forintba kerül.

Gyakorlatok hasrollerrel

Az izomzat és állóképesség kellő fejlődéséhez ajánlott legalább hetente három alkalommal tíz percet edzeni vele. A gyakorlatok során célszerű alaposan bemelegíteni a törzsizmokat, majd a rollerezés közben stabilan tartani magad. Ha derék- vagy hátfájással küzdesz, illetve ha kezdő vagy, a gyakorlatok helyes kivitelezése miatt konzultálj személyi edzővel.  

GettyImages-1222558019

Az alábbi gyakorlatokat lassan és kontrolláltan végezd, hiszen nagy erőkifejtés kell ahhoz, hogy megtartsd magad a hasroller használata közben. 

Bemelegítés

Helyezkedj el a talajon négykézláb, a két tenyered legyen vállszélességben egymástól, a térdeid a csípőd alatt helyezkedjenek el, majd végezz homorító és domborító mozdulatokat egy percen keresztül. Ezek remekül csökkentik a gerinc és a törzs viszkozitását, vagyis kisebb lesz a szövetek közti súrlódás és könnyedebben tudsz mozogni edzés közben. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Alappóz és alapgyakorlat

Maradj a talajon, helyezkedj térdelőtámaszba, tedd magad elé a kereket, majd a karoddal fogd meg a két végét. Enyhén domboríts, majd lassan gördülj előre úgy, hogy a törzsedet minél közelebb engeded a talaj felé, de mielőtt földet érnél, lassan, óvatosan indulj is vissza a kiinduló pozícióba. Kigördülésnél végy egy nagy levegőt, majd visszaguruláskor fújd ki lassan. A gyakorlathoz videót is mutatunk.

Fekvőtámasz hasrollerrel

Mintha csak a sima talajon tennéd, végezz fél percen keresztül fekvőtámaszokat a roller fogantyúit markolva. Az erőkifejtés mellett a gyakorlat nagy koncentrációt és stabilitást igényel, hogy fekvőtámasz közben is meg tudd tartani magad, ne dőlj el. 

Plank hasrollerrel

A rollerrel plankpozíciót is felvehetsz, ennél a kitartott póznál fogd meg mindkét kezeddel a kerék fogóját, a lábaddal spiccelj, a csípőd legyen egy vonalban a gerinceddel, ne essen be, és tartsd meg magad egy percen keresztül. A gyakorlatot nehezítheted, ha az egyik lábadat a levegőbe emeled, és a másik lábaddal, valamint a kezeiddel tartod magad. Még több gyakorlatot az alábbi videóban találsz. 

Több kalóriát égetsz el ezzel, mint a futással - Otthoni gyakorlatok

A magas intenzitású szakaszos edzés - vagyis az az edzésforma, amely során intenzív és pihenőszakaszok váltják egymást -  a legideálisabb zsírégető mozgás

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük