A 8 legjobb hasizomgyakorlat, ha erős túlsúlyod van: könnyen végezhetőek, de igen hatásosak
Nemcsak a gerincet, de az ízületeket is kíméli az alábbi gyakorlatsor.

GettyImages-1220220037
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagy súlyfelesleg mellett kezdésképp kizárólag alacsony intenzitású mozgásformát érdemes választani, amely nem terheli az ízületeket, a térdet és a gerincet, mégis segít megszabadulni a pluszkilóktól, valamint a pocakot körülölelő zsírrétegtől.

Mivel a súlyfelesleg már önmagában is rizikófaktora többek között a szív- és érrendszeri betegségeknek, a kettes típusú cukorbetegségnek, magas vérnyomásnak, az ízületi, valamint gerincproblémáknak, érdemes a súlyzós és kardio-mozgásformákat, mint például a futást vagy a biciklizést elkerülni, helyettük pedig alacsony intenzitású, valamint statikus és saját testsúlyos gyakorlatokra váltani. Ezek többek között segítenek az alapvető edzettség kialakításában, növelik a teljesítményt, valamint kisebb pulzusugrásokkal járnak, hogy ne terheljék meg feleslegesen a szervezetet.

Hasizomgyakorlatok túlsúlyosoknak

Helyi zsírégetés nem létezik, azaz csak felülésekkel, egy adott testrészre koncentrálva még nem fogsz célt érni. Mivel a célzott gyakorlatok, bár megerősítik az adott terület izmait, de az izmok feletti zsírréteget nem tüntetik el. A test általános zsírtartalékai akkor csökkenek optimálisan, ha többfajta gyakorlatot vegyítesz, amelyek megerősítik a törzsizomzatot, kímélik az ízületeket, de a has-, hát-, farizom és combizmokat is megdolgoztatják, mindehhez pedig életmódot is váltasz.

Nagyobb túlsúly esetén a heti egy-két kiló fogyáshoz kalóriadeficitet kell teremteni, ez azt jelenti, hogy napi 500, nagy túlsúly esetén pedig 1000 kalóriával kevesebbet kell bevinni, mint amennyire a szervezetnek valójában szüksége van. Mivel egy kiló zsír 9000 kcal, érdemes egy részét ételekkel, a többit pedig edzéssel leadni. A testmozgás megkezdése előtt végeztess egy általános állapotfelmérést, ehhez kérd ki orvosod tanácsát, iránymutatását. Heti kétszer végezheted az alábbi gyakorlatokat, a bemelegítésről és a nyújtásról se feledkezz meg.


Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

.

Ezt is szeretjük