Nagy túlsúllyal is végezhető hasgyakorlatok kezdőknek: könnyű elvégezni őket, álomszépen formálnak
Ezeket a hasgyakorlatokat nagy túlsúllyal is el lehet végezni, kezdők számára is jó választásnak bizonyulhatnak.

GettyImages-1208178309
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Még jelentős túlsúly esetén is vannak olyan gyakorlatok, amikkel alaposan meg lehet dolgoztatni a törzsizmot, köztük a hasizmot. 

Attól függetlenül, hogy nagyon fontos a mozgás, csökkentett kalóriabevitel nélkül nem lesz sikeres a fogyókúra. A tányéron főleg lassan felszívódó szénhidrátoknak, teljes kiőrlésű gabonának, zöldségeknek és egyéb alacsony glikémiás indexű táplálékoknak van a helye - a hasizom csak vékony zsírréteg esetén látszódik.

Hasizomgyakorlatok nagy túlsúllyal

Nagy túlsúllyal, tehát legalább 15-20 kilós súlytöbblettel, az ember úgy érezheti, hogy mozdulni sem képes, nemhogy gyakorlatokat végezni. Pedig ez nagyon rossz hozzáállás: amellett, hogy természetesen mellőzni érdemes azokat a feladatokat, amik ízületi fájdalmakat okoznak, a rendszeres mozgás beiktatása az egészségre és az alakformálásra nézve is kulcsfontosságú, szakértők szerint napi 20 perc séta elengedhetetlen. Ha emellett heti 2-3 alkalommal beiktatod az alább látható hasizomgyakorlatot, garantáltan beindul a fogyás, de előtte ne felejts el bemelegíteni, ahogy a végéről sem maradhat el a nyújtás.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük