Hasi hízást okoznak! 5 hétköznapi élelmiszer, ami plusz 5 centit jelent derékban
A rostszegény vagy sóban gazdag ételek kedveznek a hasi hízásnak.

- Kiderült, mi alapján válogatnak a magyarok a kozmetikumok között: nőtt a természetes alapanyagok iránti érdeklődés »
- 4 legendás filmcsillag, akinek a szépsége örök: vonzó kisugárzásukon nem fogott az idő »
- A ’90-es évek gyönyörű szupermodellje szinte semmit sem változott: csodás képeken a 49 éves Shalom Harlow »

- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Fejezd be a régi mondást: a hazug embert hamarabb...
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
- Gáspár Virág ilyen vékony még sosem volt: alig ismerni fel a fogyása után
Ha a plusz kilók jellemzően a derék, illetve a has magasságában gyűlnek, valószínűleg irigyled azokat, akik inkább fenékre híznak.
Bár az testi sajátosságokon nyilvánvalóan nehéz változtatni, de okosan megválasztott étrendeddel, rendszeres sporttal, illetve bizonyos ételek kiiktatásával jó pár centit lefaraghatsz a hasadból.
Hasi hízást okozó ételek
A hasi hízás hátterében sokszor nem a zsírsejtek állnak, hanem vizesedés. Az ételekkel bevitt tápanyagok a bélnyálkahártya nátriumcsatornáin át jutnak el a vérbe.
Mivel a nátrium vizet köt meg, és a bélnyálkahártyában rengeteg ilyen nátriumcsatorna van, amennyiben felborul a szervezet nátrium-kálium egyensúlya, a hasi hízás mögött vízfelhalmozódás húzódhat meg. A kálium ugyanis a nátriummal ellentétes hatást fejt ki: vizet hajt.
Három nátriumban gazdag ételféleség
A szervezet zömében só - nátrium-klorid - formájában jut nátriumhoz. Ha túlzásba viszed a sós nassolnivalók - chipsek, pattogatott kukorica, sós magvak - fogyasztását, annak egyenes következménye lehet a hasi hízás.
Emellett a túlságosan feldolgozott ételek is hasonló hatással vannak a szervezetre. A felvágottak, húskészítmények - különösen a füstölt változatok - tartósításához nem kevés sót használnak fel a gyártás során.
Bár a félkész ételeknek megvan a helye a táplálkozásban, nem ajánlott minden nap fogyasztanod leveskockát, porlevest, zacskós tésztát és más gyorsan elkészíthető élelmiszert. Iszonyú nagy mennyiségű sót tartalmaznak. Olvasd el a dietetikus véleményét a témáról.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Két rostszegény táplálék
A fehér liszttel készült ételek ugyancsak elősegítik, hogy hastájékon szaporodjanak a kilók. Az ilyen tésztafélék és pékáruk alacsony rosttartalmuk miatt egyfelől a bélbolyhokra tapadva nehezítik az emésztési folyamatokat. Lassítják a bélmozgást, elősegítik a salakanyagok felszaporodását.
Másfelől a túlzásba vitt fehérliszt-fogyasztás nem tesz jót a cukoranyagcserének sem: fokozott inzulintermelésre ösztönzi a szervezeted, majd a hormon szintje hirtelen zuhan vissza. Ez az inzulinhinta kedvez a has környékén felszaporodó kilóknak, idővel pedig inzulinrezisztenciához, cukorbetegséghez vezethet. Érdemes kipróbálnod rostban gazdagabb liszttel készült ételeket.
OLVASD EL EZT IS!

- só
- elhízás okai
Meglepő ok a hasra hízás hátterében! Így tűnhet el a zsírpárna

- végleges fogyás
- diéta a lapos hasért
Egyszerű trükk hasi elhízás ellen

- tej
- fogyasztó praktikák