Fogyókúra: 5, 10 vagy több kilótól szabadulna az átlagnő?
Szavazásunk eredménye
Kíváncsi vagy, mások mennyire elégedettek a testsúlyukkal?

beauty and style
Top olvasott cikkek

Kevés olyan nő van, aki a tükörbe pillantva maximálisan elégedett lenne az eredménnyel. Van, aki dúsabb hajkoronára vágyik, más a bőre minőségét kifogásolja, de legtöbben az alakjukon szeretnének változtatni.

Ha kíváncsi vagy, a Femina olvasói hány kiló feleslegtől szeretnének megszabadulni, most kiderül. Cikkünk írásakor összesen 1402 olvasó adta le szavazatát, melynek eredményét összesítettük.

Mennyit szeretnél fogyni?

A legtöbb nőnek kitűzött célként lebeg a szeme előtt egy pontos szám, amely a számára ideális testsúlyt jelöli. Sokaknál valamikor tényleg ennyit mutatott a mérleg nyelve, ám van, akinél ez csupán egy távoli álom.

Öt-tíz kiló plusz

A jobb oldalon látható szavazás eredménye szerint a szavazók csaknem fele - 48%-a - öt-tíz kiló pluszt szeretne leadni. Cikkünk írásakor összesen 677 ember adta le voksát erre.

Több mint tíz kiló

A szavazók 40%-a - egészen pontosan 560 ember - szeretne több mint tíz kiló súlyfeleslegtől megszabadulni. Nem véletlen, hiszen statisztikák szerint hazánk kétharmada túlsúlyos vagy elhízott.

Legfeljebb öt kiló

A legfeljebb öt kilóra a szavazók 11%-a voksolt, vagyis ők azok, akik csupán enyhe súlyfeleslegnek szeretnének búcsút inteni. A szavazóknak egészen elenyésző hányada, mindössze 1%-a voksolt arra, hogy nem szeretne fogyni. Mivel a szavazás a Fogyókúra rovatban jelenik meg, ez érthető.

Igazítsd a fogyókúrát a súlytöbblethez!

Ha öt kilónál kevesebb felesleget szeretnél leadni, elég, ha csak több rostot viszel be a szervezetedbe - teljes kiőrlésű gabonafélék, zöldségek és gyümölcsök formájában -, valamint heti három-négy alkalommal sportolsz. Emellett lényeges, hogy elegendő folyadékot fogyassz, hiszen ennek hiányában az anyagcseréd nem lesz elég gyors.

Öt-tíz kilónyi súlytöbblet esetén ugyancsak fontos a magasabb rostbevitel és a fokozott folyadékfogyasztás. Szintén lényeges, hogy csökkentsd a szénhidrátok és a zsírok bevitelét. Amennyiben pedig konkrét diétára vágysz, kattints alábbi 6 hét 6 kiló fogyókúraprogramunkra.

Ha jelentősebb túlsúlytól szeretnél megszabadulni, ne próbálkozz villámdiétákkal, tíz kilogramm súlytöbblet esetén életmódváltásra lehet szükség. Fontos, hogy rendszeresen mozogj, részesítsd előnyben az aerob mozgásformákat: a kocogást, az úszást, a kerékpározást. Ezen kívül válassz hosszú távon tartható diétát. Kattints korábbi cikkünkre, és ismerj meg három remek étrended, melyekkel több mint tíz kilót adhatsz le.

Ezt is szeretjük