3 szuper anyagcsere-pörgető

Így gyorsítsd fel a fogyást!

Léteznek olyan ételek, melyek képesek lényeges mértékben felgyorsítani az anyagcserét.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Borsmenta

Amellett, hogy mentoltartalma révén a menta sötétzöld, erős ízű változata segít elűzni a megfázást és a náthát, valamint hasznos a mellkasi fertőzések ellen, és kitisztítja a nyálkahártyákat, azoknak is segít, akik emésztési problémáktól szenvednek.

A borsmenta ugyanis elősegíti a gyomornedv képződését, így gyorsítja az emésztést, és felpörgeti az anyagcserét.

Emellett nyugtató és gyulladáscsökkentő hatással bír, illetve kiváló vas- és magnéziumforrás, így az egészséges vérképzéshez, valamint a fogak és csontok egészségének megőrzéséhez is hozzájárul. Tartalmaz továbbá antioxidáns C-vitamint és béta-karotint, így a rák megelőzésében is fontos szerepe lehet. Mindemellett a leheletet is felfrissíti: aromás ételek fogyasztása után rágcsálj el egy mentalevelet.

Biojoghurt

A biojoghurt egészségjavító Laktobacillust és Bifidus baktériumot tartalmaz, melynek köszönhetően élő vagy probiotikus joghurtnak is nevezik.

A valódi, natúr, élőflórás joghurt valódi felüdülést jelent az immunrendszernek. Az egészséges bélrendszerben nyüzsögniük kellene az említett baktériumoknak, azonban a stressz, az antibiotikumok és az egészségtelen táplálkozás hatására ezekkel ellentétben a barátságtalan baktériumok szaporodnak el.

Ha azonban naponta elfogyasztasz egy tálka élőflórás, probiotikumos joghurtot, visszaállíthatod emésztőrendszered egyensúlyát, és segítesz szervezetednek, hogy megbirkózzon a fertőzésekkel, illetve a bélnek, hogy az immunerősítő tápanyagok megfelelően felszívódjanak.

Amellett, hogy segíti az emésztést, és gyorsítja az anyagcserét, a joghurt fogyasztása a vírusölő anyagok termelődését is serkenti, így erősíti az immunrendszert, és még a rák megelőzésében is segít. Mindemellett kitűnő kalciumforrás. Fontos azonban, hogy mindig natúr joghurtot válassz, az ízesített fajták ugyanis sok cukrot vagy mesterséges édesítőanyagot tartalmaznak.

Fokhagyma

A fokhagymát szinte az egész világon használják a főzéshez, emellett tucatnyi betegséget gyógyítanak a segítségével, a gyomor- és bélbántalmaktól kezdve egészen a légzőszervi fertőzésekig.

A fokhagyma javítja az emésztést és az anyagcserét, emellett erőteljesen csíraölő tulajdonságú, mely hasznossá teszi a baktériumokkal, a vírusokkal, illetve a gombás betegségekkel szemben.

A fokhagyma egészségesebbé teszi a szívet, csökkenti a koleszterinszintet, allicintartalma révén pedig segíthet megakadályozni a daganatok kialakulását is. Aminosav-tartalmának köszönhetően hatékony antioxidáns, így lényeges mértékben erősíti az immunrendszert.

Cikkünk Charlotte Haigh 100 természetes immunerősítő című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

no has ezdes
  • villámdiéták
  • villámdiéta mintaétrend

Tüntesd el az úszógumit 2 hét alatt!

kivi vitamin
  • c-vitamin
  • fogyasztó praktikák

A legerősebb zsírégető vitamin

Ezt is szeretjük