Mennyi szénhidrát van a legkedveltebb gyümölcsökben? Nem mindegy, melyiket fogyasztod
A gyümölcsök kimondottan egészséges alapjai az étrendnek, de nem árt tisztában lenni, melyikben mennyi kalória lapul.

gyümölcskalória nyitó
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyümölcsök egészségesek és finomak, de nem mindegy, mikor és mennyit fogyaszt belőle az ember, ha éppen diétázik.

A gyümölcsök édes ízét a bennük található gyümölcscukor adja, ami ugyan természetes cukorforrás, de megdobja a vércukorszintet, ráadásul gyorsan felszívódó szénhidrátnak minősül, még akkor is, ha ott van mellettük a rost, ami némiképp lassítja a folyamatot.

A legjobb napszak a gyümölcsfogyasztásra

A gyümölcsökben a cukor mellett rostok, vitaminok és ásványi anyagok is találhatóak, nem terhelik meg a gyomrot, fogyasztásuk segíti az emésztést, és némelyikben rengeteg víz is van. Azonban az előbb említett gyümölcscukor-tartalom miatt azt ajánlják a szakemberek, hogy lehetőleg ne a késő délutáni órákban, hanem inkább kora délután vagy reggel domináljanak az étrendben, mivel ebben az időszakban használjuk fel a legtöbb energiát is. Most megmutatjuk a gyümölcsökben rejlő kalória- és szénhidráttartalmat. Arról, hogy mennyi gyümölcsöt érdemes napi szinten fogyasztani, korábbi cikkünkben írtunk.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük